Ще один "шматочок" Львову у Кіровограді: Пляцки!

14.12.15, 18:00

На вулиці Дворцовій, що у Кіровограді, якраз навпроти скеру із пам"ятником трамваю, і на тому місці, де роками був магазин "Школярик", відкрилося кафе "Львівські Пляцки". Так називають особливу солодку випічку Західної України. Цей десерт схожий на торт, тільки прямокутної форми. Його подають нарізаним квадратиками.

Пляцок привабливий не ззовні, як торт, а саме в середині – багатоярусний, кольоровий, з різноманітним наповненням, пише сайт "Домашні рецепти". Пляцок наче поєднує в собі різні види домашньої випічки. Це і рулет, і бісквіт, і домашнє безе, і пісочне тісто. На Галичині жодна урочистість (гостина, забава) не обходиться без пляцків. Вважається, що чим більше різних пляцків на святі - тим багатшою є оселя, тим майстернішою є господиня!

Нарешті і у Кіровограді відкрилося кафе, що має назву "Львівські Пляцки". Що цікаво - воно знаходиться у тому ж самому кварталі, що і кафе "Львівська майстерня шоколаду". Такий собі "львівський" квартал у нашому місті.



Комментарии

Andrew Florenko16 декабря 2015 18:12
0
Неплохое место. Если выбирать между кировоградскими бургерами и здешним штруделем, то выбор в пользу второго. НО! Нет алкоголя. Извините, но хорошее месторасположение, аутентичный львовскому антураж перечеркивается именно этим фактом.
С тем, что писали по поводу плохой вытяжки - абсолютно не согласен. Кухня отделена от зала стеклянной не сплошной стеной. Так что приятно пахнет выпечкой. Кто хочет узнать что такое плохая вытяжка - может сходить в помещение через дорогу. Там, конечно проводят ребрендинг, но уже пара заведений в том помещении проблему вытяжки "забороть" не смогли.
Ответить
Andrew Pogrebnyak 1 февраля 2016 17:40
2
дуже круто, що немає спиртного! :)
Ответить
Вікторія Талашкевич16 декабря 2015 19:19
0
Заходили сегодня днем. Переживала, что не будет мест, но ошиблась - в кафе пусто, никого кроме нас и мамы с малышом, не было. Так что, не бойтесь, что место новое - тут есть места :-) Спиртного, впрочем, нет - так что пляцки придется есть "всухую".
Ответить
Дмитрий Юндин10 января 2016 00:55
1
Хорошее и очень креативное кафе, выпечка вкусная, по домашнему)
Ответить
Andrew Pogrebnyak 1 февраля 2016 17:42
0
дуууууууже погано, що немає пандусу для людей на візочках.
Ответить
Анна Козак 5 февраля 2016 17:48
0
Щось у вашій рецензії не дуже вірно написано - пляцки схожі не на торт (!), а на штрудель! :)
Ответить
Вікторія Талашкевич 6 февраля 2016 08:46
0
Анно, залиште свою рецензію-відгук про кафе тут у коментарях - будемо раді!
Ответить
Алла Ситенко22 августа 2016 22:27
0
Неприємно здивовані відсутністю обслуговування. Зі слів персоналу-це заклад самообслуговування. Це підтвердила і адміністратор закладу. що вийшла до нас, коли ми попросили книгу відгуків.

Гості м. Кропивницький
Ответить
Ludmiyla Reznik 4 сентября 2017 18:10
0
Красивый антураж, вкусная кухня, и ..... А больше ничего хорошего не могу сказать. Заказывали штрудель двух видов и чёрный чай. Крайне поразило, что порции штруделя отрезали на глаз, но в чеке стоял точный вес по 150гр. Вкус чая был отвратителен, отдавал вкусом водопроводной воды и по цвету был еле закрашен в жёлтый цвет. Наверно, поленились закипятить воду перед приготовлением чая. Очень жаль.
Ответить
Seliverstova Svetlana 5 декабря 2017 01:22
0
"Львівські пляцки" закрили?
Ответить
Вікторія Талашкевич 5 декабря 2017 18:14
0
Так, закрили
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!