Спортивний майданчик «Твоє майбутне»

12.01.16, 10:00

У мікрорайоні Масляниківка, що у місті Кіровоград, буде створено вуличний тренувальний майданчик для дітей та молоді – на території спортивного клубу «Борець». Це стане можливим завдяки підтримці даного проекту програмою «Активні громадяни», що фінансується Британською Радою в Україні.

Справа в тім, що Масляниківка - це досить великий мікрорайон, де мешкають тисячі кіровоградців, але де фактично відсутня спортивна інфраструктура. Діти та молодь не можуть займатися спортом і розвиватися, адже до найближчої майданчика необхідно добиратися на транспорті не менше 30 хвилин. Та й у такому разі на майданчиках, що розташовані по місту, не організовано тренувальний процес – ці майданчики не прибирають, їх «ріжуть» на металолом, на майданчиках «гуляють» нетверезі люди. Та й діти, що самотужки займаються спортом, ризикують отримати травми.

Щоб вирішити цю проблему бодай у масштабі Масляниківки, керівник громадської організації «Українське патріотичне об’єднання «Борець» Євген Скирда разом із колегами написав проект для створення майданчика «Твоє майбутнє». Партнерами проекту, між іншим, є Федерація бразильского джиу-джитсу України, а також компанія «Tatami Fightwear» із Великобританії, яка вже безкоштовно надала спортивну форму та обладнання для клубу.


Як розповідає керівник проекту, майданчик стане місцем концентрації здорової, патріотичної, націленої на досягнення успіху молоді. Тут буде організовано постійний тренувальний процес силами тренерів із клубу «Борець». Можливо, це стане прикладом для спортивних клубів в інших мікрорайонах міста та області.

- Місцева молодь буде регулярно і безкоштовно займатися спортом, а значить – розвиватися, удосконалюватися. Наші тренери мають досвід, отриманий у Португалії, Бразилії. Крім того, ми будемо ретельно прибирати та приводити майданчик до ладу, - обіцяє Євген Скирда.

Тренувальний майданчик працюватиме щодня протягом теплої пори року – з першого квітня по кінця жовтня. Планується, що за цей період на майданчику буде займатися як мінімум 100 дітей і 30 дорослих щотижня. Наразі спортивний клуб «Борець» думає над планом та дизайном майданчика, а також готує кошторис, що купити якісне обладнання. Далі планується підготувати сам майданчик за допомогою грейдера, встановити огорожу, а вже далі встановлювати тренувальні снаряди (турніки, бруси, рукоходи).

Більше про будівництво майданчика «Твоє майбутнє» можна дізнатися, звернувшись до Євгена Скирди за телефоном: 066-238-53-62, або слідкуючи за роботою СК «Борець» у Facebook: https://www.facebook.com/boreckr

Нагадаємо, що на Кіровоградщині партнером програми «Активні громадяни» є Новоукраїнська районна громадська організація «Прес-клуб реформ». Цього року Британська Рада в Україні вже підтримала шість проектів за програмою «Активні громадяни» на Кіровоградщині. Детальнішу інформацію про роботу програми «Активні громадяни» від Британської ради в Україні можна дізнатися, звернувшись до координатора Прес-клубу Вікторії Талашкевич за номером 050-321-39-19 або у Facebook: https://www.facebook.com/groups/activecitizenskirovohrad/



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!