Менше ДТП за участі дітей буде у Кіровограді цього року

15.01.16, 10:00

Зменшити кількість ДТП у темну пору доби серед пішоходів та велосипедистів, зокрема, серед дітей та молоді - таку амбітну мету має проект «Видимий - значить живий!», що його підтримала Британська рада в Україні у рамках програми «Активні громадяни».

Не секрет, що у Кіровограді, як і у всіх великих містах, існує висока небезпека для пішоходів та велосипедистів у темний (вечірній) час доби з боку водіїв. Додайте до цього недостатнє освітлення вулиць, погану розмітку доріг та відсутність велосипедних доріжок, і отримаєте велику кількість ДТП за участю дітей, молоді, дорослих. Так як багато дітей вчаться у другу зміну і ще більше молоді активно відвідує спортивні та інші секції після навчання, дана проблема є надзвичайно актуальною. Місцева влада досі не приділяла належної уваги цій проблемі і соціальних проектів у даній сфері у Кіровограді до сьогодні не було.

Втім, минулого літа Кіровоградщина долучилася до програми розвитку молоді і громад «Активні громадяни» (Active Citizens), що її впроваджує Британська Рада в Україні. Партнером проекту у Кіровограді стала громадська організація «Прес-клуб», чиї тренери провели серію навчальних занять для активних громадян регіону. У результаті було написано чимало проектів, частина з яких за рішенням Британської ради отримали фінансування. У тому числі і проект «Видимий - значить живий!».

Олег Петренко, автор проекту, розповідає, що найближчим часом планує разом із партнерами розповісти школярам про важливість безпеки руху у вечірню (темну) пору, а також провести навчання для відвідувачів спортивних секцій та молоді, що займаються велосипедним і екстремальним спортом. Безперечно, ці зустрічі проходитимуть і за участі дорослих - батьків, педагогів, тренерів. Партнери проекту - спортивний клуб «Борець», вело-клуб «Там-де-ми», extreme club «Ekvitas». Команда проекту запрошує долучатися до акції всіх зацікавлених у безпеці руху на дорогах.

У Кіровограді планується випустити та безкоштовно розповсюдити сотні наклейок, брелоків, браслетів та інших світло відбиваючих елементів, щоб убезпечити дітей та привернути увагу громадськості до даної проблеми. У разі успішності проекту, це дозволить не просто звернути увагу городян на дану проблему, але й реально зменшити кількість ДТП за участі дітей та молоді, а у перспективі - дати владі приклад акцій, що спроможні збільшити безпеку учасників дорожнього руху.

Довідка: Програма «Активні громадяни» – це програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку. Мета проекту - сприяти соціальним змінам і забезпеченню сталого розвитку. Інструментів для цього багато, але Британська Рада робить акцент на створення і розбудову мережі молодих лідерів - із залученням партнерських молодіжних організацій. В Україні програма "Активні громадяни" діяла з 2009 року, але у 2012 була призупинена через неможливість співпраці зі злочинним режимом, розповідає керівник програми Віталій Тихонович. Нині ж програму відновлено і вона сприяє прямим контактам через культурні, географічні та політичні кордони. Україна стала сорок першою країною, яка долучилася до програми. У Європі наша держава залишається єдиною, в якій програма перебуває в активній стадії. Після України членом програми стали Сполучені Штати Америки. Британська Рада в Україні активно працює у сфері розвитку суспільства та допомагає громадянам та установам розвивати більш відкритий та стабільний світ без кордонів, вирішуючи питання громад та глобальні виклики.



Комментарии

Вікторія Талашкевич15 января 2016 10:48
0
Зголошуйтеся, яким зі шкіл Кіровоградщини цікава ця ініціатива
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!