​Освітня тренінгові програма з тележурналістики «Media- кузня»

17.01.16, 10:00

У Кіровограді немає освітніх програм, які б пропонували студентській молоді відкриті платформи для здобуття фахових вмінь та навичок тележурналіста. Саме тому проект «Media-кузня», створений Вікторією Салогуб, підтримала програма «Активні громадяни», фінансована Британською Радою в Україні.

«Media-кузня» - це проект, який вже має історію на Кіровоградщині. Перший освітній сезон відбувся у листопаді 2015 року. Тоді програма передбачала п’ять трьохгодинних тренінгів із газетної журналістики та корпоративних медіа, але успіх занять свідчив про потребу у розширенні знань про телевізійну журналістику. Тому другий сезон «Media-кузні» буде присвячений тележурналістиці. Адже програми, які реалізовуються в Україні, по-перше, передбачають платну участь, по-друге, відбуваються у віддалених містах від Кіровограда, тому усі, хто має бажання, не завжди може поїхати і взяти участь.

Цільовою аудиторією «Media-кузні» є студенти спеціальності «Журналістика» кіровоградських вишів. Також програма доступна для школярів, які планують пов'язати свою майбутнє з журналістським фахом. Освітня програма «Media-кузні» має теоретичну складову, яка подається з позиції практиків у цікавій інтерактивній формі (через формат тренінгу, майстер-класу), посилену практичну компоненту – хакатони, кузні, практикуми.

- Навчальна програма складається із двох частин – тренінгової та фестивально-конкурсної. В рамках першої слухачі отримають знання із телевізійної журналістики. У другій усі бажаючі зможуть взяти участь у «Медіа-фесті», де кожен зможе проявити себе у якості режисера, оператора, сценариста, журналіста і закріпити знання на практиці, а також позмагатися за першість у різних номінаціях, - розповідає керівник проекту Вікторія Салогуб.

Масштабний для Кіровограда «Медіа-фест» стане завершальним етапом проекту, створить платформу для презентації найкращих проектів учасників, стане освітнім майданчиком для широкого загалу, адже у його програмі будуть майстер-класи, тренінги, творчі лабораторії тощо. Партнерами проекту є КДПУ ім. В. Винниченка, кафедра видавничої справи та редагування КДПУ, профспілковий комітет студентів КДПУ, КОДТРК програма «Єлисаветградський книговир», Коворкінговий центр «KOWO». Більше про проект «Media- кузня» можна дізнатися, звернувшись до Вікторії Салогуб за телефоном: 095-473-14-05.

Нагадаємо, що на Кіровоградщині партнером програми «Активні громадяни» є Новоукраїнська районна громадська організація «Прес-клуб реформ». Цього року Британська Рада в Україні підтримала шість проектів за програмою «Активні громадяни» на Кіровоградщині.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!