Кіровоградці успішно виступили на чемпіонаті Європи з бразильського джиу джитсу

26.01.16, 16:00

У португальському місті Ліссабон завершився відкритий Чемпіонат Європи з бразильського джиу джитсу. Спортсмени кіровоградського СК «Борець», яким спочатку відмовили в отриманні візи, а потім завдяки шаленій підтримці не байдужих людей і неабиякому натиску спортивної спільноти, все ж таки дозволили поїхати на змагання — отримали не лише величезний досвід та заряд енергії, але й завоювали нагороди.

Кіровоградці Ярослав Блажко та Євген Скирда
Кіровоградці Ярослав Блажко та Євген Скирда
Ярослав Блажко завоював срібну медаль європейської першості, а Роман Непота та Олег Полоз провели надзвичайно видовищні поєдинки — обидва піймали суперників на больовому і поступилися лише за очками. При чому, перший свій поєдинок Олег Полоз (ветерани до 82 кг) виграв на перших хвилинах, больовим прийомом в ногу супернику, а за результатами другого, поступившись балами, вибув з чемпіонату.
Кіровоградці Ярослав Блажко, Олег Полоз, Євген Скирда та Роман Непота
Кіровоградці Ярослав Блажко, Олег Полоз, Євген Скирда та Роман Непота
В коментарі для сайту «Оса.news» наставник кіровоградського спортивного клубу «Борець» Євген Скирда зазначив: «Рівень суперників на чемпіонаті дуже високий. Це один з найпрестижніших турнірів з джиу джитсу. Офіційний статус — відкрита Європа, але по факту — чемпіонат світу, так як були і американці, і бразильці. Ярослав провів 6 поєдинків. 5 з них виграв. В фіналі поступився за останньою перевагою. Тобто по суті — нічия. Але за правилами перемогу віддають тому, хто взяв останню перевагу. Сама атмосфера на змаганнях — нейвовірна. П`ять тисяч глядачів арени Casal Vistoso одночасно могли спостерігати за боротьбою на десяти коврах. Коли дізнавалися звідки ми — взагалі були здивовані, що в Україні є джиу джитсу. Тепер знають!».
Євген Скирда - керівник клубу "Борець"
Євген Скирда - керівник клубу "Борець"

Підготовка до Чемпіонату



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!