Приєднуйся до Дня Безпечного Інтернету

05.02.16, 10:00

Приєднуйся до Дня Безпечного Інтернету відзначають у світі в цьому році 9 лютого. Його організовано мережами Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування ідеї відповідального використання онлайн-технологій та мобільних приладів, особливо, дітьми та молоддю. День Безпечного Інтернету відзначається на другий день другого тижня другого місяця щорічно. Тисячі людей в усьому світі об’єднуються та приймають участь у різних заходах заради підвищення освіченості з питань безпеки онлайн. Ідея онлайн-безпеки еволюціонувала останні роки, змінюючи фокус від створення „безпечного” Інтернету до створення „кращого” Інтернету.

Не зважаючи на те, діти ми чи молодь, батьки чи вихователі, педагоги чи соціальні працівники, підприємці, політики, - ми всі можемо відігравати свою роль, створюючи кращий Інтернет. Тема Дня спрямована на заохочування людей відігравати їх роль у створенні й освоюванні позитивних можливостей, що існують онлайн, надаючи їм знання, навички та підтримку, яка їм необхідна для уникнення ризиків під час користування Інтернетом. Офіційно на території України координує діяльність з даного напрямку Національний комітет Дня безпечного Інтернету.
В Україні в цей день у закладах освіти, бібліотеках, дитячих та молодіжних клубах, громадських та бізнес-організаціях, в медіа та на сторінках соціальних мереж діти та дорослі обговорюють питання безпечної поведінки в Інтернеті, потенційних загроз, випадки порушення прав людини та механізми їх захисту.
Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості пропонує всім небайдужим долучитися до вирішення цієї проблеми. В нагоді вам стануть відео-уроки „Права людини в Інтернеті”, уроки Інтернет безпеки, посібник „Права людини в Інтернеті”. А для тих, хто не бажає потрапити до будь-якої незручної ситуації, пов’язаної з Інтернетом взагалі, пропонуємо мультимедійний навчальний дистанційний курс безпечного користування ресурсами в мережі Інтернет.
Також, пропонуємо всім бажаючим знайти коло однодумців та взяти участь в он-лайн флешмобі, „Безпечний Інтернет 2016”, який пройде 7-9 лютого цього року. Для участі в заході необхідно встановити логотип „День безпечного Інтернету” на аватарці своїх сторінок в соціальних мережах, зробити PrintScreen та розмістити картинку в коментарях під дописом „Безпечний Інтернет 2016” (з’явиться на цій сторінці 8 лютого) або надішліть на електронну пошту hlebnikowakv@gmail.com.
Приєднуйтесь! Буде дуже корисно, цікаво та весело!!!!!!!!!!!!!!
Модератор
Катерина Хлєбнікова



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!