Плануєте створити ОСББ? Часу обмаль. Діяти потрібно швидко, ефективно, спільно

01.04.16, 11:38

Вчора, 31 березня, у Кіровограді відбувся практикуму на тему: «Управління багатоквартирними будинками: правове регулювання і практика застосування». Це перший із серії навчальних заходів на актуальні для громад теми, що реалізується Асоціацією міст України в рамках проекту «Пульс» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку. Участь у заході взяли міські, сільські та селищні голови із різних куточків області, громадські активісти, які вже розпочали або тільки плануються створювати ОСББ, представники ЗМІ.

Відкриваючи зустріч виконавчий директор Кіровоградського РВ АМУ Валентина Ільюшкіна розповіла про проект «Пульс». Окремо зупинившись на спільних завданнях органів місцевого самоврядування та мешканців будинків в рамках теми практикуму.

Правові засади створення та діяльності ОСББ, проблеми створення управляючих компаній, роль у вказаному процесі органів місцевого самоврядування - питання, що піднімались впродовж практикуму цікавили всіх. Також обговорювали алгоритм дій у конфліктних ситуаціях, що виникають через непорозуміння між усіма учасниками створення ОСББ. Цікавими були практики створення ОСББ в різних громадах.

Впродовж практикуму виникало чимало уточнюючих питань, моментів щодо узгодженості усіх законодавчих актів, в тому числі з питань організаційно - правових та бюджетних питань в процесі децентралізації влади. Вичерпні відповіді на ці питання учасники практикуму отримали від консультантів Офісу Реформ у Кіровоградській області Володимира Нижника та Анатолія Абрамова.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!