Вперше у Кіровограді провели ранкову зарядку на головній площі

09.04.16, 10:00

Днями понад сотня кіровоградців зібралася на головній площі міста на загальноміську ранкову зарядку «Здоровим бути модно!», проведення якої ініціювала команда Кіровоградської мережі ЛЖВ.

- Сьогодні вперше у нашому місті проходить ранкова зарядка з нагоди Всесвітнього дня здоров’я! Своїм прикладом ми популяризуємо здоровий спосіб життя та закликаємо до цього молодь. Ранкова зарядка пробудить організм та стимулюватиме до праці, підвищуватиме тонус м’язів, поліпшить обмін речовин, покращить імунітет. Робіть зарядку кожного дня і будьте здорові, - закликає заступник керівника КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Юлія Чабанюк.

Як правильно робити ранкову зарядку, кіровоградцям радив директор комплексної ДЮСШ №3 відділу фізичної культури та спорту Кіровоградської міської ради, спортивний журналіст і талановитий спортсмен Євген Савранський. Він показував вправи, а учасники акції, від дітей до дорослих, намагалися повторювати їх правильно.
- Зарядка дуже корисна. Вона в першу чергу активізує роботу всіх систем організму. Сьогоднішня акція спонукає людей звернути увагу на себе, на те, що зарядку потрібно робити кожного ранку. А ті вправи, які ми сьогодні виконували, нехай будуть першим кроком для учасників акції. Мені приємно, що сьогодні зібралася на 90% молодь, яка власним прикладом повинна надихати своїх ровесників, - відзначив Євген Савранський.
Представники відділення національного олімпійського комітету України у Кіровоградській області провели спортивну вікторину. Юні спортсмени федерації «Ушу» у Кіровоградській області підготували показові виступи. А соціальні робітники Кіровоградської мережі ЛЖВ роздали учасникам акції засоби контрацепції, закликаючи вести здоровий спосіб життя. Самі учасники акції відзначають, що подібні заходи корисні, а організатори, у свою чергу, обіцяють наступного року зробити її масштабнішою.

- Цей захід змусив мене задуматися над веденням здорового способу життя. Думаю, це для мене стане стартом щодня робити ранкову зарядку. Здоровою бути модно і я з цим згодна. Зарядка мене зарядила енергією, тож мій день сьогодні пройде так гарно, як і розпочався, - каже студентка третього курсу Кіровоградського медичного коледжу Тетяна Брайченко.

Прес-служба КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!