Проект "Open space" шириться Кіровоградщиною!

14.04.16, 14:00

Проект "Open space" шириться Кіровоградщиною - учасниками 9-го тренінгу в межах Програми "Startup. Розробка проектів соціальної дії", що був підтриманий British Council Ukraine в межах програми "Active citizens", стала активна громада села Тарасівка Новгородківського району: вчителі та учні Тарасівської школи.

Дуже активний і потужний колектив, який прикладає максимум зусиль, аби школа розвивалася (наш освітній десант щиро дивувався і радів, що на Кіровоградщині функціюють такі школи з реальними господарями). За 2,5 години активного спілкування з'ясували, що сільська громада має багато реалізованих ініціатив, які поліпшували життя не тільки школи, а й села. У цьому розвитку сприяє соціально активний бізнес, представники якого долучаються до всіх заходів, розбудов, але, звичайно, проблем від того не меншає.
Перша частина тренінгу відбувалася за моделлю стратегічної сесії розвитку села та школи. За час тренінгу познайомилися з основами проектного менеджменту, з технологією SMART, концепцією Британської ради у реалізації програми "Active citizens". Цікавою була робота з кейсами проектів та успішних практик сільських громад, а саме села Зміївка, що на Херсонщині (мала Європа на півдні України).
Також були вправи на тімбілдінг і багато спілкування. У межах практичного блоку учасники спробували розробити проекти, які б сприяли розвитку їхньої локальної громади. Презентували два проекти - "IT-фестиваль у селі Тарасівка" та "Сучасна спортивна школа". Сподіваємося, тарасівській громаді стане запалу мрійників (спасибі Ярослав Белінський за знайомство з методикою Волта Діснея - вона реально працює!) втілити в життя свої проекти. Вони заслуговують на реалізацію.

Ірина Ткаченко

P.S. Дуже корисно виходити за межі комфорту, змінювати локації та аудиторії. Це неймовірна практика пізнання людей, вивчення Кіровоградщини, можливість удосконалити себе як тренера. Сільські громади потребують інформації про ресурси, проекти, стратегічний розвиток. Ми самі у них можемо багато чому навчитися. Спасибі Vanya Kotok за незабутню мандрівку в Тарасівку, яка нас колись нерозривно пов'язала. Спасибі Olha Alekseyenko, Artem Lutsenko та Roman Pikalyuk за підтримку і дружнє плече. Ціную і люблю:)



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!