"Весняний книговир": література, спілкування, розваги

25.04.16, 12:00

Цих вихідних у Кіровограді було справжнє книжкове свято - містяни брали участь у фестивалі "Весниняй книговир". У фестивальних локаціях було чим "поласувати" і малим і великим шанувальникам друкованого слова.

Розпочався фестиваль на площі перед міською радою. Десяток наметів і столиків пропонували книжкові новинки чи пізнавальні розваги. Або і те і інше одночасно. Так, видавництво "Імекс" презентувало чудову розмальовку "Вулицями нашого міста". Створена спільними зусиллями творчих і небудужіх кіровоградців, книжечка пропонує не лише познайомитись із архітектурними перлинами міста, але й помріяти і домалювати міські куточки. До речі, розмальовку "Імекс" продаватиме і після фестивалю. Якщо ви шукаєте ідеальний сувенір з нашого міста - це він!

Ще один приємний подарунок до фестивалю - збірка Олександра Жовни "L". До книги увійшло сім повістей, чотири з яких вже екранізовані. На три інших, схоже, рано чи пізно чекає та ж доля. Кожна з цих незвичайних історій, безумовно, знайде свого читача. А читачі, в сою чергу мали змогу поспілкуватися із самим письменником у п'ятницю, на площі перед міськрадою або у суботу в кінотеатрі "Портал", де показували фільм Жовни "Милі мої українці".

Активісти з "Армия-Sos" та книжкового супермаркету "Буки" теж не лишились без уваги відвідувачів фестивалю. Справжньою родинкой їх намету став социальной спецвипуск журналу "Viva! Переможці", в кому надруковані 18 дивовижних історій героїв незалежної України. Всі кошти, отримані від продажу журналу, спрямовуються на сучасне протезування в Україні. На фестивалі було продано 72 примірники.

До речі, "Весняний книговир" проходив одночасно із найбільшим літературним форумом - "Книжковим арсеналом", який розпочався напередодні в Києві. Львівське "Видавництво старого лева" підготувало для кіровоградців приємний сюрприз - 100 кілограмів книжок за цінами видавництва, серед яких - найсвіжіші новинки, презентовані в той же день на столичному "Арсеналі".

Сховатися від книжко не було жодних шансів, адже в рамках «Весняного книговиру» впродовж фестивалю центральною частиною міста курсували ВелоBOOK! У магічних корзинках роверових міні-книгарень - книжки кишенькового формату, чарівні листівки, блокноти, сувеніри та багато цікавого.

До речі, про малі форми. Біля стенду обласної бібліотеки ім. Чижевського купа охочих вишикувалась саме заради книжок - маляток. Із крихітними (по формату: завичайно, а не по значенню) виданнями можна було фотографуватись, а працівниці бібліотеки мали що розповісти і про свої акції і про літературу.

Бібліотека ім. Чижевського, крім "виїзної" участі, була ще одною локацією, де тривали фестивальні заходи. Туди на зустріч із шанувальниками завітав львівський письменник, видавець, неймовірно закохана в літературу людина - Василь Габор. Як він сам розповів на презентації, свою книгу писав десяток років, працює в жанрі класичної новели, проте найбільш вагомою з усього власного творчого доробку вважає лише один твір. Майбутні - ще попереду. Як сам відгукується про себе: "Мене створив Львів, я такий як є, тому що живу саме в цьому місті!". Надзвичайно комунікабельний і своє покликання бачить в тому, щоб пропагувати українського письменника - свої друзів, талановитих митців, і не лише львівських. Пан Василь презентував і свої, і видання інших письменників - проте це однаково було захопливо. "Я видаю те, що мені подобається, - говорить львів'янин і додає - мені часто в кайф робити те, чого інші не роблять".




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!