ПриватБанк підтримав проведення NASA Space Apps Challenge Kirovograd

04.05.16, 16:00

Днями Кіровоградська льотна академія Національного авіаційного університету стала справжнісіньким майданчиком NASA. Найкрутіші та найрозумніші айтішники з усієї України презентували свої проекти. Саме тут найкомпетентніше жюрі визначало переможців хакатону NASA Space Apps Challenge.

До речі, академія перша із вищих навчальних закладів України приєдналася до Міжнародного конкурсу з програмування (хакатону) NASA Space Apps Challenge, який проводиться щорічно з 2012 року під егідою Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (США). У цьому році активна фаза конкурсу проходила 22-24 квітня в формі 48-годинного хакатону.

Завдання для учасників були оголошені ще 22 березня, за місяць до заходу, та визначено тематику завдань : аеронавтика, Космічна станція, Сонячна система і поза нею, Подорож на Марс, технологія земля. Участь у хакатоні могли брати не тільки програмісти. Усі, хто захоплюється астрономією, фізикою, вміє малювати, проектувати, писати хороші тексти і просто захоплені ідеями космосу і прогресу мали можливість сформувати єдину команду однодумців та 24 квітня презентувати результати її роботи. Учасники хакатону не мали жодних обмежень ні у часі, ні у місці роботи. Лише 22-24 квітня у приміщенні академії був відкритий коворкінг для того, щоб команди змогли зібратися і відполірувати проекти, а 24 квітня особисто представити свій проект.

“NASA Space Apps Challenge Kirovograd - це найбільший міжнародний хакатон, конкурс з вирішення реальних завдань, які виникають в авіації і космонавтиці, - розповідає Олексій Ізвалов, викладач Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету, засновник та координатор Кіровоградського IT-альянсу 4.0. - 57 учасників до 15:00 24 квітня закінчили 9 проектів. На Міжнародний рейтинг NASA потрапили: DronProtect (Володимир Воротніков і Дмитро Федорчук), що дозволяє оператору безпілотника безпечно керувати ним; Asterion - CYA (Вадим Пасько, Андрій Блакитний, Eugene Scherbina), проект пошуку астероїдів з використанням алгоритмів штучного інтелекту; Travel to the Moon (Igor Parkhomenko) - інтерактивна презентація для дітей про Місяць і його дослідження). Нам надзвичайно приємно, що і цього разу ми не обійшлись без партнерства з ПриватБанком. Маємо надію і на подальшу співпрацю, адже хто як не найтехнологічніша фінансова установа розуміє важливість та актуальність нашої справи”.

ПриватБанк підтримав глядацьку аудиторію хакатону та вручив приз - сертифікат на отримання грошової нагороди та участі у конкурсі “ПриватБанк дарує мрію”, наймолодшому учаснику хакатону, учневі 8 класу гімназії новітніх технологій Ігорю Пархоменку(Igor Parkhom), юному майстру 3Д-дизайну. Проект Ігоря про подорож на Місяць був обраний кращим і в ході голосування всіх гостей хакатону. Крім того, за одноголосним рішенням глядачів саме цей проект потрапляє в Міжнародний рейтинг NASA.
“Мене вразило те, що 14-річний хлопчик, не побоявся взяти участь у змаганнях такого високого рівня та навіть не зважав на статусність та солідність інших учасників, - розповідає Раїса Килимниченко, заступник диреткора Кіровоградської філії ПриватБанку. - Та найбільше мене вразила мрія юного айтішника. Він мріє заробити потрібну суму коштів, щоб допомогти мамі побороти тяжку недугу. Він порахував навіть, скільки йому потрібно заробляти кожного дня аби вистачало мамі на лікування. Ось як не допомогти йому у здійсненні такої благородної мети”.

Лише три проекти мали змогу потрапити на міжнародний етап: два за рішенням журі та один за підсумками конкурсу глядацьких симпатій. Вони будуть змагатися з проектами зі 170 міст світу у шести номінаціях: краще використання даних, краще використання заліза, краща концепція місії, галактичний ефект, самий надихаючий проект та приз глядацьких симпатій. Наразі, головним призом в хакатонах такого роду для кожного його учасника є проект, у якого є реальна перспектива перетворитися на справжній стартап і отримати підтримку NASA і місцевих організаторів.
“Після хакатону робота не закінчується, - продовжує пан Олексій. - Розробникам трьох проектів, які потрапляють до міжнародного рейтингу, протягом наступного тижня слід їх відшліфувати та підготувати 30-секундну відеопрезентацію. Знаєте, як важко вмістити в 30 секунд усі ті думки, що згенерувала команда за 48 годин хакатону? )): Але й усім іншим учасникам не слід розслаблятися - NASA сілдкуватиме за розвитком усіх проектів, що були зареєстровані на хакатоні, та, разом з місцевими спонсорами, надаватиме ресурси для їх розвитку”.
ПриватБанк - банк для тих, хто любить Україну



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!