Тільки кожен третій переселенець зміг знайти роботу на новому місці

22.05.16, 12:00

Загальний рівень добробуту більшості внутрішньо переміщених осіб (ВПО) перебуває на низькому рівні. Про це свідчать результати дослідження, що його провела Міжнародна організація з міграції. Навіть на харчуванні змушені заощаджувати 42% ВПО, лише на харчування вистачає 37%, нагальні потреби забезпечують тільки 19%, мають заощадження 0,7% опитаних.

Середній дохід у 59% опитаних ВПО становить до 1330 грн на одного члена домогосподарства, у 28% — 1331-2500 грн., у 13% — більше 2501 грн. Ступінь залучення ВПО до трудової діяльності на новому місці проживання є досить низьким. 28% відсотків осіб, які працювали до переселення, змогли знайти роботу на новому місці. Натомість п’ять відсотків (4,5%) тих, хто до переїзду не працював, на новому місці залучилися до трудової діяльності.

Найбільше шансів знайти роботу після переїзду мають ВПО, які працювали у будівництві, промисловості, освітній сфері та у інших видах діяльності. Найбільші проблеми з працевлаштуванням мають представники нечисленного контингенту зайнятих до переїзду у сфері перевезень. Зацікавленість у під тримці започаткування власного бізнесу виявляють лише 10% непрацюючих ВПО або 16,2% від тих, хто вказав на потребу в підтримці щодо отримання роботи.

Все дослідження можна завантажити тут



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!