Алергія на сонце: причини, профілактика і лікування

27.06.16, 16:00

Сонячні промені не тільки зігрівають своїм теплом у теплу пору року й тішать у холодну, а ще й допомагають зміцнити імунітет. Але, на жаль, у деяких людей перебування на відкритому сонці може викликати алергічну реакцію.

Причини

Симптомами сонячного дерматиту є почервоніння шкіри, шкіра покривається червоною висипкою, утворюються набряки, з’являються свербіж і печіння, у деяких випадках з’являються невеликі гнійничкові висипання. Алергія на сонці — надмірна імунна реакція організму на вплив сонячних променів. Сонячні промені не є алергенами, однак можуть призводити до того, що в організмі людини під їхнім впливом починають скупчуватися речовини, що викликають алергічну реакцію.

Найчастіше винуватцями алергічної реакції організму на сонце стають самі люди. Тривале незахищене перебування на відкритому сонці, величезні дози ультрафіолетових променів активізують усі захисні сили організму на вироблення пігменту меланіну, що неминуче веде до порушення функції роботи нирок і надниркових залоз. Якщо ви приймаєте медичні препарати з позначкою «може спровокувати гіперчутливість до ультрафіолету», то перед настанням спекотного періоду або від’їздом у відпустку замініть ці препарати на аналогічні або відпочивайте лише в тіні.

Введіть у свій харчовий раціон продукти, багаті на вітаміни В і Е та антиоксиданти, які допомагають регенерації шкіри. Особливо корисними є ягоди і свіжі фрукти, гранат, смородина, чорниця, а також какао, зелений чай.

Лікування

Для позбавлення від печіння та свербежу шкіри застосовуйте мазі зі вмістом цинку, ланоліну, метилурацила. Внутрішньо можна приймати протизапальні препарати. Але найголовніше — при перших ознаках алергічної реакції на сонце варто обов’язково звернутися до лікаря. Він визначить, що стало причиною виникнення захворювання (внутрішні розлади функцій організму або зовнішні чинники) і призначить лікування.

Юрій Лісніченко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!