Майбутні життя у цифрах

30.06.16, 12:00

Доля майбутнього пологового будинку №2 ще не вирішена. Питання щодо реорганізації медики пологового будинку сприймають виключно, як закриття. Яке рішення щодо подальшого існування цього медзакладу приймуть місцеві депутати, поки невідомо.

Тим часом Громадська пацієнтсько-лікарська рада при департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації провела власне дослідження, аби порівняти: де народжують породіллі, особливо жінки з гепатитом, туберкульозом, ВІЛ, скільки коштів виділяється з місцевого бюджету на пологові будинки.

Ці та інші питання ми надіслали запитами до двох пологових будинків міста Кіровограда, перинатального центру Кіровоградської обласної лікарні та Кіровоградської центральної районної лікарні, де функціонує акушерсько-гінекологічне відділення. І якщо відносно трьох перших медичних закладів картина зрозуміла, то Кіровоградська ЦРЛ проігнорувала закон і не надала відповідь на запит.

- З проаналізованих результатів чітко зрозуміло, що торік народили найбільше жінок у перинатальному центрі, а найменше – у пологовому будинку №2 ім. «Святої Анни». ВІЛ-позитивні жінки народжували в трьох закладах, оскільки вони мають право на отримання медичної допомоги в будь-якому медзакладі. Щодо фінансування, то найменше коштів отримав пологовий будинок, який збираються реорганізувати, найбільше – пологовий будинок №1, - аналізує співголова Громадської пацієнтсько-лікарської ради при департаменті охорони здоров’я обласної державної адміністрації Володимир Бочаров-Туз.

Наразі представляємо результати нашого дослідження. Детальніше їх буде обговорено незабаром на черговому засіданні Громадської пацієнтсько-лікарської ради.

Прес-служба КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»

Керівник прес-служби: Вікторія Семененко, 099 65 73 923 Semenenko_vik@ukr.net



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!