Квіти надії: Майстер-клас в інклюзивному таборі

12.07.16, 10:00

Кіровоградський обласний художній музей продовжує плідну співпрацю з загальноосвітніми закладами та оздоровчими таборами Кіровоградщини, знайомлячи учнів із творчістю видатних художників, проводячи пересувні виставки, майстер-класи, інтерактивні програми.

Днями співробітники музею завітали до інклюзивного табору для дітей з особливими потребами («сонячних дітей») «Джерельце надії» у парку біля Свято-Успенського храму, де провели майстер клас по виготовленню квітів з паперу. Діти разом з батьками та волонтерами виготовляли квітку лілії, старанно та сумлінно створюючи кожну її частину, а потім їх з’єднували.
Вихованці табору дізнались що кожна квітка має своє значення. Лілія є символом непорочної чистоти, ніжності та надії, тому рослина традиційно зустрічається на мальованих зображеннях поруч з Богородицею і другими непорочними святими. Гілка лілій, починаючи з доби Відродження є невідємним елементом у сцені Благовіщення. Білу лілію бачимо на полотнах великих художників. Християнство сприяло поширенню лілії в країнах Європи, оскільки наявність такої лілії було обов'язковим для середньовічних монастирських садів.
Подібні майстер-класи не просто розвивають у дітей творчі можливості, але й виступають своєрідною арт-терапією для малечі, адже як відомо, мистецтво та творчість мають своєрідний лікувальний ефект. Виготовлені своїми руками квіти діти мали можливість подарувати своїм рідним та близьким, які постійно піклуються про них. По завершенню майстер-класу весь робочий стіл був заповнений численними квітами, тож вихованці табору пишалися своєю працею, ділилися незабутніми враженнями та обмінювалися квітками, виготовленими власними руками.
Тетяна Костенко – науковий співробітник картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!