Пам’яті художника Павла Олексієнка

28.08.16, 18:00

Звістка про раптову смерть Павла Олексієнка приголомшила усіх хто знав цього, життєрадісного, завжди усміхненого юнака, що був наділений Богом мистецьким талантом, реалізувати який йому до кінця так і не вдалося. Перше знайомство для нас музейників з Павлом відбулося два роки тому, в серпні 2014 року, коли кипіла робота над його без перебільшення унікальним виставковим проектом «Обличчя», що відкрився для відвідувачів в стінах обласного художнього музею 12 серпня 2014 року.

Працюючи разом над виставкою музейні працівники відразу відчули надзвичайний талант, що ховався в цій скромній і порядній людині. Вражала його відкритість і жага до пізнання чогось нового, ще не відомого йому. Далі в музеї був з успіхом реалізований спільний виставковий проект двох близьких друзів Дмитра Тарасенка та Павла Олексієнка «ОUTER_SPACE». Неодноразово Павло брав участь у Великодньому Благодійному Аукціоні. Як художник-меценат надавав свої роботи в якості лотів прагнучи перш за все допомогти іншим. Кожного разу роботи Павла Олексієнка викликали неабиякий інтерес у покупців, які з азартом змагалися під час Аукціону за його картини. За той короткий часовий період Павло став справжнім другом музею. Став лауреатом обласного конкурсу «Зцілююча сила мистецтва». Саме в серпні цього року повинен був реалізуватися й новий виставковий проект Павла Олексієнка…, але не склалось, нитка його життя обірвалась…

Павло Олегович Олексієнко
Павло Олегович Олексієнко
Павло Олегович Олексієнко народився 9 липня 1979 року у місті Кіровограді. Вже з дитячих років в нього виявився потяг до малювання і в 1989 році він вступає до Кіровоградської міської дитячої художньої школи імені Олександра Осмьоркіна, яку закінчив в 1994 році. В 1996-1998 роках навчався у Кіровоградському інституті регіонального управління та економіки на факультеті промислового дизайну. З 1998 по 2006 роки Павло тимчасово припиняє займатися творчістю, шукає себе в житті в іншій іпостасі, але все ж потяг до прекрасного переміг в його душі, і вже в 2006 році він вступає до Одеського художньо - театрального училища імені М.Б.Грекова, навчається за спеціальністю художник-оформлювач театральних заходів (викладач малювання та живопису А.Г.Барков).

У 2011 році стає дипломованим спеціалістом. Вже під час навчання Павло Олексієнко починає працювати за спеціальністю. У 2008 році приймає активну участь в оформленні вистави «Одесский дворик», за що був нагороджений грамотою благодійного фонду допомоги дітям-інвалідам. В 2012 році Павло Олексієнко брав участь в арт - проекті «Ніч в театрі», який був проведений в Одеському театрі юного глядача імені М.Островського. В 2013 році приймає участь у Міжнародному фестивалі шаржів, який проходив в Одесі та був присвячений відзначенню Дня гумору. Також у цьому році приймає участь у проекті «МНП» - музей неіснуючих предметів, в рамках проведення Одеського бієнале. В своїх роботах серед яких особливо вирізняються «Святі» (2010р.), «Беня» (2012р.), «Блакитноокий» (2013р.), «Генерал» (2010р.), «Джозі» (2013р.), «Царь» (2014р.), Павло давав змогу глядачу побачити грані своєї майстерності й відчути власний внутрішній світ. Всі його роботи наповнені ендорфіном відносин і ухилом до магічного мислення.

Кажуть, що художники живуть вічно, бо залишають після себе мистецький слід, художник живий поки жива його картина. Павло назавжди залишиться в нашій пам’яті веселою, життєрадісною людиною. Колектив Кіровоградського обласного художнього музею висловлює свої найщиріші співчуття рідним та близьким, світла пам’ять про Павла Олеговича Олексієнка назавжди залишиться в серцях усіх хто його знав.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!