Історії дванадцяти воїнів, які воювали на Сході

09.09.16, 12:00

Історії дванадцяти воїнів, які воювали на Сході, а після повернення додому змогли віднайти себе у цивільному житті, увійшли до книги "Сила Життя / Force of life", презентація якої пройшла в обласному госпіталі.

«У видання всього ввійшло 12 історій життя військових. Цифра для нас стала символічною. Ми плануємо, якщо відгукнуться меценати, додрукувати екземпляри брошури і розповсюдити їх в бібліотеках, школах. На сьогодні всього друком вийшло 300 примірників у кропивницькому видавництві «Імекс ЛТД». Завдяки підтримці низки партнерів друк коштував – 12 тисяч гривень, частину коштів отримали у рамках програми «Активні громадяни» за підтримки «Британської Ради в Україні» та благодійного внеску заступника голови облради Юрія Гугленка. Якщо будуть кошти, то плануємо продовжити створювати таке видання про військових, адже чимало історій потрібно розповісти», - зазначила одна з ідейних натхненників проекту Вікторія Семененко, пише "Рідний Край"

Над проектом працювали журналісти – Жанна Петрович, Олена Сідорова, Вікторія Семененко та практикуючий психолог Ганна Колєва. Ідею створення промо-роликів належить Ганні Колєвій та учаснику АТО Володимиру Мухурову. Тривала робота з весни. Автори проекту зазначають, що частина військових відмовлялася озвучувати свої історії, адже в них не минули ще психологічні травми.

Хлопці, які розповіли свої історії для видання, не вважають себе героями. «Я не очікував, що мої спогади, увійдуть до цієї книги. Мені запропонувала Ганна Колєва поспілкуватися з журналісткою, я погодився. І ось тепер тримаю видання у руках», - зазначив демобілізований військовий Роман Засядьвовк, який проходив службу у 34-му батальйоні. Скромний хлопець після служби в армії, тепер очолює одне з найбільших сіл в Гайворонському районі Хащувате. Він уже бачить стратегію розвитку свого села у екотуризмі.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!