Неймовірні українці: Кіно і дискусія у Кропивницькому

09.09.16, 16:00

Три документальні фільми про активних людей з проекту "Ucrazyans" ("Неймовірні українці"), дії яких є результатами подій Революції Гідності, подивлися кропивничани у перший вівторок вересня у "Прес-клубі реформ". Привезли фільми у наше місто автори цього проекту - продюсер Елла Штика та режисер одного з фільмів Дмитро Тяжлов, пише "Гречка"

Перед переглядом фільмів організатори провели прес-конференцію. Елла Штика розповіла, що проект "Неймовірні українці" стартував минулого року він складається з трьох короткометражних фільмів, які присвячені різним громадським ініціативам, що втілюються в Україні.

"Ми зосередилися на ініціативах, що полягають у впровадженні реформ зі зміни суспільного ландшафту в українському суспільстві. Знімали про людей, які змінюють законодавство, які змінюють цілі регіони та контролюють виконання прийнятих законів чи реформ. Однією з цілей проекту було привернути увагу молоді та громадських рухів до того, що відбувається і що є позитивні зміни у країні, а не лише зрада", - розповіла активістка.

Дмитро Тяжлов та Елла Штика
Дмитро Тяжлов та Елла Штика
Кожен фільм розкриває певну сферу діяльності молодих та амбітних людей, які більшість власного часу займаються громадською діяльністю. Автори переконують, що фільми тривалістю 20 хвилин не можуть повністю відтворити та передати всю картину процесів, але глядачів це може спонукати на певні пошуки та прагнення. "Ми хочемо підтримувати культуру публічного перегляду, оскільки це зовсім відрізняється від перегляду фільму вдома чи кінотеатрі. Публічність дозволяє людям підійти до більш глибинного аналізу та дискусії", - зазначив Тяжлов. Історії презентуватимуть в десяти регіональних показах, фільми вже переглянули жителі Запоріжжя та Херсона. На черзі - прем'єра у Києві.

Після спілкування з журналістами всі бажаючі змогли переглянути три документальні фільми. Відтак, перший фільм "Протидія" режисера Сергія Андрушка дає змогу глядачеві поспостерігати за процесом конкурсного інтерв'ю та засіданні комісії з відбору керівника спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Головним персонажем фільму є голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін, який є членом комісії з відбору.

Фільм "Сильні громади Донеччини" (режисер - Дмитро Коновалов) розповідає про громадську ініціативу, що займається освітою місцевих ативістів та депутатів у Маріуполі, Слов'янську та Краматорську. Головні герої фільму Валентин Краснопьоров та Олександр Дмітрієв навчають людей як контролювати місцеві бюджети та контролювати владу. Режисер зняв фільм про те, як відбуваються перевибори у містах на сході. Під час перевиборів були зняті певні фальсифікації з боку представників виборчої комісії. На виборах використали так звану "коробку з-під взуття", що говорить про підкуп виборців. Активісти намагалиcя показати факт того, що навіть під час складних ситуацій на сході, у містах продовжують застосовувати старі методи незаконних виборів. Разом з тим, головні герої хочуть зламати стару систему на навчити людей.

Останній фільм "Об'єднані реформами" (режисер - Дмитро Тяжлов) розкриває діяльність Михайла Жернакова, який є головним експертом Реанімаційного пакету реформ з судової системи. Головний герой фільму разом з колегами шукають відповіді на питання щодо зміни судової системи в Україні.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!