Спортивні окуляри: у чому відмінності від сонцезахисних?

13.10.16, 15:08

Є намір придбати сонцезахисні окуляри для занять спортом? Вагаєтесь з приводу якості, доцільності та ціни у порівнянні зі звичайними сонцезахисними моделями? На базарі хвацький реалізатор заспокоє: “Дитино, нащо тобі ті новомодні навороти?! Купуй звичайні окуляри від сонця та не переймайся дорогими варіантами. То все реклама.” Проте пляжний волейболіст, велосипедист чи лижник зазначать десятки аргументів на користь саме спортивних окулярів.

Різниця між спортивними та звичайними сонцезахисними окулярами

Обираючи спортивні окуляри в каталозі звертайте увагу на матеріал виготовлення, компанію-виробника та призначення окулярів. Різниця між спортивними і звичайними сонцезахисними окулярами полягає не лише в ціні. Перші мають вищу вартість, і це логічно, оскільки ступені захисту, особливості використання і технологія виробництва відрізняються кардинально. Більш детальна інформація по пунктам:


1. Носоупори: окуляри використовуються під час інтенсивного руху, як наслідок мають сидіти на обличчі міцно. Тому тугі носоупори — невід’ємна частина цього спортивного аксесуару. Звичайно, у повсякденному житті це заважає, проте під час руху головне - чіткість зображення, а не комфорт у зоні носу.

2. Посадка на обличчі: для виготовлення оправи та дужок у спортивних окулярах використовують особливі матеріали, які відрізняються міцністю та пружністю. Це певні види пластику та нейлон. Якщо основним заняттям буде не рибалка, а катання на велосипеді чи на мотоциклі, то вони мають міцно так комфортно триматися не лише на носі, а ще і на вилицях. 3. Поляризаційні лінзи захищають очі від сонячних відблисків, які засліплюють. Вартість таких окулярів досить висока, проте водії, лижники, сноубордисти та яхтсмени ладні віддати за них пів царства, аби захистити свої очі від засліплюючих променів. Для туризму в полярній зоні купують аксесуар зі шкіряною обшивкою по кромці лінз. Там особливо інтенсивне випромінення, яке викривлює зображення. А така хитрість допомагає мінімізувати негативний вплив променів, зберігаючи тим самим зір та чіткість зображення.

4. Фіксатори є на певних спортивних окулярах, призначених для катання на лижах, сноуборді, кроссових велосипедах. Утримують аксесуар на обличчі при падіннях і різких маневрах.

5. Крихкість. Оскільки спорт передбачає неприємності у вигляді падінь, лінзи мають або не розбиватись взагалі, або робити це максимально безпечним чином. Тому у спортивних моделях вони ламаються лінзою назовні.

Чим якісніша модель спортивних окулярів, тим більша буде її вартість. Якщо ви початківець у спорті і це ваш перший професійний аксесуар, радимо обирати в середній ціновій категорії. Це допоможе вам зрозуміти (уникнув зайвих переплат), які спортивні окуляри будуть для вас найкращими. Купуючи їх на подарунок, зверніть увагу на пункті №1 та №2 та будьте уважні, підбираючи їх без примірки. У любому випадку якісні спортивні окуляри — доцільне інвестування у безпеку та комфорт захоплення!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!