Ізраїль: історичні контрасти

20.10.16, 16:00

Днями в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбулося відкриття фотовиставки "Ізраїль: історичні контрасти". Автора - Тараса Леонідова - прийшли привітати друзі, знайомі, колишні колеги.

Тарас Леонідов - наш земляк, який уже близько 20 років мешкає в Ізраїлі, містечку Карміель, муніципалітет якого у вечірньому світлі відобразив на одній зі світлин. Фотографія, творчість для нього є можливістю відволіктися від буденних клопотів, оскільки постійна робота повязана з верстатами. Дуже любить подорожувати країною, тими куточками, де майже не буває основних туристичних потоків. До виставки увійшли 38 робіт, що не оброблялися спеціальними комп’ютерними програмами. Деякі ізраїльські краєвиди нагадують глядачу Україну: хіба що замість золотих пшеничних ланів – нескінченна просторінь пісків і безмежно синє небо, таке, як тут, на батьківщині.
"Сам люблю мандрувати, але це не часто вдається. Хотілося зрозуміти, як це робити правильно, тому пройшов курси навчання (закінчив курс Нью-Йоркського інституту фотографії). Найбільше люблю бувати в пустелях, там відчувається близькість до вічності, до Бога. Там розумієш, чому відлюдники йшли до пустелі. Тому на фотовиставці більшість робіт присвячені саме пустелі", - коментує автор. Тож роботи совсім не пересічні, незвичні до тих, що можна подивитися в будь-чиєму ізраїльському фотоальбомі. На них - плин вічності, закарбований у миті зображення сонячних пейзажів, старовинних монастирів, церков і звичайних людей, які випадково потрапили у фотооб'єктив. Кожна робота має свою назву, серед яких: "Господар пустелі", "Чарівність іудейської пустелі", "Віра в захист", "На горі Гризім: християнські руїни та мусульманська будівля". Побачити експозицію в арт-холі ІІІ поверху бібліотеки, протягом місяця без перерви та вихідних, можуть усі бажаючі.
&ft13 Вхід - вільний. Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Світлана Приймак.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!