Психосоціальна підтримка вразливих верств населення: Як? Кому? Навіщо?

21.10.16, 12:00

Як допомогти вразливим верствам населення? Знають спеціалісти психологічної служби УДСНС України у Кіровоградській області, які зараз беруть участь у семінарі «Психосоціальна підтримка вразливих верств населення» - під егідою Товариства Червоного Хреста.

Програма семінару розрахована на три дні й акцентована на обміні досвідом та навчанні дієвим практикам роботи з громадянами, які знаходяться у скрутному становищі з різних причин. Зокрема детально були розглянуті основоположні принципи Міжнародного Руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

Організатори ознайомили учасників з цільовими групами громадян, які належать до вразливої верстви населення, та продемонстрували найкращі практики роботи з даним сегментом громадян. Також присутні вивчили новітні методи та форми роботи з отримувачами допомоги. Учасники семінару обговорювали проблеми, що виникають під час надання допомоги українцям, які опинились у скрутній ситуації, та способи подолання цих проблем.

Крім того, у формі інтерактивної сесії були проведені практичні заняття груп підтримки для членів родин військовослужбовців «Аптечка для душі і тіла», для дітей та їхніх батьків «Використання асоціативно-метафоричних карт та елементів арт-терапії під час проведення занять для отримувачів допомоги», а також для дітей внутрішньопереміщених осіб, яким у своїй повсякденній діяльності постійно надають допомогу психологи обласного Управління ДСНС.

Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!