​Кропивницький – інформаційна акція «На запчастини - тільки машини"

06.12.16, 16:00

Всеукраїнська коаліція громадських організацій з протидії торгівлі людьми, членом якої є ГО «ОЖІС», щорічно 2 грудня до Міжнародного дня боротьби за скасування рабства проводить різноманітні заходи. Мета їх — підвищити обізнаність громад у регіонах, де працюють організації — члени Всеукраїнської коаліції з протидії торгівлі людьми, щодо ризиків та небезпек, пов’язаних із потраплянням людей у ситуації, пов’язані із торгівлею людьми та участю їх у незаконній трансплантації органів.

Цього року у заході 2 грудня одночасно взяли участь 19 громадських організацій з 16 областей України.

1-2 грудня 2016 року обласна інформаційна служба з актуальних питань жіноцтва (ОЖІС) провела інформаційну акцію «На запчастини - тільки машини". Акція відбулась в рамках міжнародної кампанії «16 днів проти насильства»; її було спрямовано на широке висвітлення кримінальної проблеми торгівлі людьми в Україні з метою незаконної трансплантації органів.

В ході проведення акції члени ОЖІС зустрілися із студентами медичного коледжу ім. Є.Й. Мухіна. Більш ніж 120 студентів коледжу спеціальностей “лікувальна справа”, “сестринська справа” та “фармація” стали учасниками акції. Майбутні медичні працівники прослухали інформаційне повідомлення про проблему торгівлі людьми в Україні та світі, дізналися про нові способи втягнення людей у ситуації, пов’язані із злочином торгівля людьми та способами нелегальної трансплантації органів.

Учнівська молодь навчальних закладів міста в рамках акційних заходів переглянула фільм «Життя на продаж», про схему, через яку пересічні українці стають рабами та отримали інструкцію як потрібно діяти, щоб цього не відбулося. Потім юнаки та дівчата створювали соціальні плакати на тему протидія торгівлі людьми та запобігання насильству. Близько 70 студентів та школярів ознайомилися з соціально важливою інформацією щодо попередження і запобігання поширенню у молодіжному середовищі проявів злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми. На згадку про участь в акції всі отримали від організаторів браслети та буклети за темою заходу.

Акційні заходи продовжилися на центральній вулиці міста, Великій Перспективній, біля обласної універсальної бібліотеки ім. Д. Чижевського. Тут члени ОЖІС організували флеш-моб “Невидимі”, - це інсталяція із фігур, що символізують жертв торгівлі людьми. До участі у флеш-мобі долучилися городяни, які проходили вулицею. Всім перехожим також роздавалися акційні буклети.

До інформаційної кампанії також долучилися працівники обласного центру соціально-психологічної допомоги, які провели інформаційну годину для відвідувачів центру.

Партнером акції виступив Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Акція відбулася за фінансової підтримки Міжнародної організації з міграції в Україні (МОМ).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!