Профспілковий наступ

11.12.16, 12:00

Минулого тижня центр Києва, починаючи від Майдану Незалежності і до Верховної Ради, заполонили представники профспілкових організацій. У Всеукраїнській акції профспілок прийняли активну участь і Атомпрофспілка, зокрема і представники підприємств ДП «СхідГЗК». Цією акцією профспілки, які останнім часом активізувалися на фронті боротьби за соціальні та економічні стандарти підприємств і населення, продемонстрували потенційні можливості організованого профспілкового руху. В акції взяло участь близько 10 тисяч чоловік.

Делегації профспілкових організацій підприємств СхідГЗК, тобто Жовтоводського майданчика та Інгульської, Смолінської та Новокостянтинівської шахт прибули на місце збору зранку, 8 грудня. На Майдані Незалежності сформувалася колона Федерацій профспілок України. Групу Атомпрофспілки очолив її голова Валерій Матов.

Перший мітинг учасники акції провели біля приміщення Кабінету Міністрів України, а потім перейшли до Верховної Ради. Мітинги підтримали текст Резолюції, яку передали керівництву Верховної Ради та Кабміну. В резолюції зокрема говориться, що на вимогу профспілок урядом ініційовано ряд заходів, спрямованих на поліпшення соціальних стандартів, зокрема; наближено до реалій «споживчий кошик», ініційоване двократне підвищення мінімальної заробітної плати, проте низка вимого залишилися не виконаними, зокрема і ті, які безпосередньо стосуються працівників ДП «СхідГЗК», тобто відновлення права працівників підприємств з шкідливими умовами праці на пільгове пенсійне забезпечення за списками № 1 і № 2. На переговорах, які проводять представники ФПУ з Кабміном, досягнуто певного порозуміння, але його можна втілити в життя лише завдяки наполегливій роботі, аж тиску на владу.

Виступаючи на мітингу біля Верховної Ради, голова Федерації профспілок України Григорій Осовий заявив, що захищаючи права робітників і населення, профспілки готові йти на радикальні кроки, зокрема оголосити передстрайковий ста, якщо Уряд і Верховна Рада не прислухаються до законних вимог трудящих.

Сергій Полулях



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!