У свята по Кропивницькому ходять не тільки щедрувальники, але й рятувальники

14.01.17, 18:00

Низка зимових свят триває, тому роз’яснення правил безпечної життєдіяльності не втрачає своєї актуальності. Для цього фахівці Служби порятунку продовжують проводити інформаційні бесіди з населенням області. Навіть сьогодні, у вихідний 14 січня, у перший день Нового року за старим стилем або на Василя, рятувальники нагадали правила безпеки громадянам у мікрорайоні Попова, що в обласному центрі.

Загальновідомо, що під час відзначення усіх зимових свят населення полюбляє використовувати піротехнічні вироби: петарди, хлопавки, бенгальські вогні та різноманітні салюти. Для того, щоб задоволення від яскравих різнокольових вогнів не затьмарилось неприємністю, необхідно суворо дотримуватись правил їх використання. Про це і розповіли рятувальники містянам, з якими вдалось поспілкуватись.

Під час бесід з маленькими кропивничанами надзвичайники особливо наголосили на тому, що за правилами безпеки запуск петард, феєрверків, ракет можуть здійснювати лише дорослі на відкритій території на відстані не менше 100 м від житлових будинків, господарських будівель та новорічних ялин.

Крім цього, рятувальники нагадали співрозмовникам правила безпечноїї експлуатації й догляду за електро- та газовими приладами та розповіли про наслідки, до яких можуть призвести недотримання цих правил. Для того, щоб інформація залишалася в пам’яті надовго, рятувальники надали кожному співрозмовнику пам’ятки, в яких вказано номери телефонів екстрених служб, а також інформацію про порядок дій у разі виникнення пожежі, повідомляє УДСНС України у Кіровоградській області.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!