​Як зареєструвати пікап?

07.02.17, 16:00

Сьогодні ми розповімо про автомобілі з типом кузову «пікап» та про те, як його зареєструвати. Але спочатку трохи історії… Пікап - легкий комерційний автомобіль з відкритою вантажною платформою, який використовують для швидкого довозу невеликих ящиків, деталей тощо. Перші пікапи з невеликою платформою для перевезення вантажів на базі легкових моделей з'явилися на початку XX століття.

В даний час умовно існують дві основні конструкторські школи «пікапобудівництва»: європейсько-австралійська, пікапи на базі звичайної легкової моделі з несним кузовом,— і американо-азійська, пікап заснований на міцному рамному шасі, часто уніфікованому з повноприводними позашляховиками (SUV).

Пікапи поділяються на легкові, компактні, середньорозмірні, повнорозмірні (1-а категорія легкі версії, мають повну масу менше 3500 кг і зараховуються до легкових; 2-а категорія важкі версії, повна маса перевалює за 3500 кг), гіганти, International MXT-MV (Військова Екстрим Машина - Військова Версія). В основному мешканці Кіровоградської області вибирають повно розмірні версії пікапів першої категорії.

Протягом останніх чотирьох років (з моменту введення нового програмного забезпечення, а саме НАІС – національна автоматизована інформаційна система МВС України) на території Кіровоградської області було зареєстровано 288 пікапів. Два з них підпадають під категорію «С» - друга категорія .
Реєстрації такого автомобіля нічим не відрізняється від реєстрації легкового автомобіля. Якщо ви ще не маєте посвідчення водія, то вам необхідно:

1.В навчальному закладі з підготовки водіїв пройти курс навчання на відповідну категорію.

2.Надати наступний перелік документів для отримання адміністративної послуги

  • заява встановленого зразка (заповнюється в ТСЦ);
  • паспорт громадянина України або документ, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство або спеціальний статус;
  • копія довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • свідоцтво про закінчення закладу з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв;
  • оригінал та ксерокопії документів про заміну особистих даних (у разі їх заміни);
  • медична довідка встановленого зразка;
  • платіжний документ (квитанція), який засвідчує оплату адміністративної послуги.
  • 3.Успішно скласти теоретичний та практичний іспити в територіальному сервісному центрі МВС.

    Щоб зареєструвати пікап необхідні:

    Підставою для одержання адміністративної послуги є заява суб’єкта звернення та результати огляду транспортного засобу фахівцями експертної служби МВС. Щоб отримати адміністративну послугу необхідно надати наступний перелік документів:

    1.заяві суб’єкта звернення;

    2.огляд фахівцями експертної служби МВС;

    3.документ, що посвідчує особу;

    4.документ, що підтверджує правомірність придбання, отримання, ввезення, митного оформлення транспортного засобу;

    5.документ, де зазначена вартість транспортного засобу (для первинної реєстрації транспортного засобу);

    6.документ, щодо відповідності конструкції транспортного засобу установленим вимогам безпеки дорожнього руху;

    7.платіжні документи (квитанції), які засвідчують оплату адміністративної послуги та плату за бланковау і спеціальну продукцію;

    8.Суб’єкт зверення особисто або через уповноважену ним особу подає до суб’єкта надання адміністративної послуги повний пакет документів у паперовому вигляді, необхідних для отримання адмістративної послуги;

    Вартість послуги: для транспортних засобів усіх категорій вітчизняного виробництва та країн СНД або окремих агрегатів (із видачею номерного знака) — 452,57, послуга — 152,63; державний номерний знак — 98,94; бланк свідоцтва — 201. для транспортних засобів усіх категорій іноземного виробництва або окремих агрегатів (із видачею номерного знака) —490,09, послуга — 190,15; державний номерний знак — 98,94; бланк свідоцтва — 201. Для мототранспорту, причепів вітчизняного виробництва та країн СНД (із видачею номерного знака)- 397,63, послуга — 148,63; державний номерний знак — 48,00; бланк свідоцтва — 201. Для мототранспорту, причепів іноземного виробництва (із видачею номерного знака)- 435,15, послуга — 186 ,15; державний номерний знак — 48,00; бланк свідоцтва — 201. Для мопедів або окремих їх агрегатів становить (із видачею номерного знака) — 280,85, послуга — 54,83; державний номерний знак — 25,02; бланк свідоцтва — 201.



    Комментарии

    Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
    Напишите ваш комментарий
    Комментарий:

    ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

    Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
    Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
    Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
    Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
    Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
    Приємно, що стільки вірних відповідей!