Оркестр духових інструментів «Зміна»: 50 років слави

28.02.17, 18:00

Днями на сцені обласної філармонії звучали «Тріумфальні сурми» - на відзначення ювілею народного художнього колективу України оркестру духових інструментів «Зміна» обласного центру дитячої та юнацької творчості! Неповторна жива музика, повний зал глядачів і гучні оплески, привітання і слова подяки, квіти і подарунки – так святкував свій 50-й день народження цей колектив.

Аби розігріти публіку оркестранти «Зміни» разом із вихованцями народного художнього колективу України шоу-театру молодіжного клубу «Імідж» (кер. Н. Долгополова) влаштували у фойє для гостей веселий флеш-моб, після чого запросили їх до глядацької зали. Там на всіх любителів духового музичного мистецтва чекали 50 хвилин неповторної живої музики. У черговий раз «Зміна» на чолі з художнім керівником та диригентом Олександром Ніщеменком вразила глядачів своїм широким творчим діапазоном та незмінно вишуканим музичним смаком. Натхненна атмосфера на сцені передалася і залу.

Оркестру духових інструментів глядачі щоразу дарували гучні оплески. Аби привітати оркестрантів з їхнім півстолітнім ювілеєм, завітав на святковий концерт колективу і начальник управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Таборанський. - Саме завдяки таким людям, як Олександр Андрійович Ніщеменко та його колеги у нас в області живе і процвітає духова музика, - підкреслив він. – Молоді музичні таланти нашої області стають відомими як в Україні, так і за її межами. Своєю багаторічною працею колектив заслужив і народну довіру, і любов, і шану. Про це щоразу свідчать ті гучні оплески публіки на всіх майданчиках, де виступає «Зміна», і звичайно ж, схвальні відгуки ваших колег-професіоналів, - зазначив Таборанський.
Ведучі концерту розповіли історію створення та творчого становлення колективу: від маленького гуртка до великого оркестру, який став одним із кращих дитячих аматорських колективів України. Про це свідчать численні перемоги на міжнародних та всеукраїнських фестивалях і конкурсах духової музики. Також всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять засновника «Зміни» - Станіслава Степаненка, який протягом декількох десятиліть очолював колектив. Не тільки жива музика, а ще й справжні щирі емоції вирували в суботу на сцені обласної філармонії. Гордість за педагогів та їх вихованців переповнювала й директора Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості Ганну Суркову.

– Ми дійсно пишаємося нашим чудовим колективом. Пишаємося тим, що 50 років тому Станіслав Степаненко створив цей чудовий колектив і вже понад 10 років продовжує цю дуже складну справу Олександр Ніщеменко. Бо за останні роки дуже багато духових оркестрів в Україні розпалося… Ми ж свій зберегли. І, як результат, бачимо сьогодні, який чудовий репертуар у нашого колективу. Тож вітаємо! - продовжила естафету поздоровлень директор обласного ЦДЮТ.

Свої ж почуття вдячності гостям ювілею оркестранти висловлювали не словами, а музикою, яку супроводжував вдало підібраний та дуже ритмічний відеоряд. На зміну світовим шедеврам музики, оркестр перейшов до виконання композицій українських класиків та мелодій з улюбених дитячих мультфільмів. Найвищою ж нагородою для виконавців стали невщухаючі бурхливі оплески та вигуки «Браво!» майже після кожного виконаного твору. За високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю, плідну педагогічну діяльність та вагомий особистий внесок у виховання учнівської молоді педагоги «Зміни» одержали почесні грамоти від облдержадміністрації, облради та обласного ЦДЮТ, а також – зливи аплодисментів, букети квітів та компліменти від своїх численних шанувальників.
Під час святкування ювілею оркестр духових інструментів «Зміна» розділив сцену з вихованцями інших народних художніх колективів України Кіровоградського обласного ЦДЮТ - студії вокального мистецтва «Антарес» (кер. Олена Дороганич) та студії сучасної естрадної дитячої пісні «Вікторія» (кер. В. Гаваза). Завершився ювілейний концерт виконанням «Попурі» на теми пісень українських музикантів та урочистою «Молитвою за Україну», відомою також під назвою «Боже великий, єдиний, нам Україну храни» (муз. Миколи Лисенка). Піднесений характер цього твору був співзвучним з атмосферою святкового концерту «Зміни». Хочеться побажати педагогам та вихованцям народного художнього колективу України оркестру духових інструментів «Зміна», щоб їхнє життя було наповнене іскристою радістю, яскравими враженнями, цікавими планами та новими перемогами! До нових ювілеїв!

Автор: Галина Богомаз-Кулик, фахівець із зв’язків з громадськістю Кіровоградського обласного ЦДЮТ. Фото: Ігор Демчук.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!