Сезон відкрито: скільки коштують велосипеди

07.04.17, 18:00

Велосипед — екологічно чистий і модний транспорт. До початку сезону багато хто замислюється над покупкою “залізного коня”. Онлайн-користувачі стали цікавитися велосипедами ще з кінця лютого. У березні на OLXці транспортні засоби шукали майже 200 тисяч разів. За даними онлайн-сервісу оголошень, купуючи велосипед у приватних осіб, можна зекономити як мінімум 10%, порівнюючи з новими моделями з інтернет-магазинів. Так, міський велосипед обійдеться в середньому 3000 грн, гірський — у 4000 грн, а шосейний — у 10000 грн.

Міські


Найпопулярнішим двоколісним транспортом у Європі є міські велосипеди — прості моделі зі збільшеним діаметром коліс і мінімальним набором швидкостей. На OLX пропонують багато варіантів, ціни стартують із 3000 грн. Наприклад, міський німецький б/у велосипед Shimano Deore Lx у гарному стані пропонують за 3000 грн. Уживаний Ardis City Bike Men коштує трохи дорожче — 3200 грн. Сталева рама, колеса 25 дюймів, маса — 16 кг. Пробіг невеликий, велосипед у відмінному стані. Класичний міський б/у велосипед знаменитого бренду Schwinn, Speedster Inter-3 2016 olive XL, пропонують купити за 5400 грн. Продавець попереджає, що замінив шатуни, але це не критично.

Новий FELT Patchwork Nexus 3 — не велосипед, а красень. Свого роду єдиний міський круїзер з унікальним дизайном, знаний у київській «велокастом»-тусовці під ім’ям Shoza. У 2011 році посів перше місце на профільній виставці кастомних велосипедів. Коштує 16 000 гривень. Жіночі міські велосипеди відрізняються від чоловічих формою рами. Новий велосипед Vivienne 26 Favorit 1B продають за 3664 грн. Модель дуже красива й елегантна.

Гірські велосипеди

Гірський велосипед прекрасно підходить для поганих доріг. Тому в Україні цей тип транспорту найпопулярніший. Такий велосипед не підведе навіть на бездоріжжі та горбкуватій місцевості. Серед уживаних товарів на OLX пропонують недорогий варіант у гарному стані — велосипед Cube Asid за 1400 грн. Гірський б/у велосипед Avanti Meteorite обійдеться дорожче: в 4300 грн. Автор розглядає обмін на BMX. Гірський велосипед Nordway пропонують за 5290 грн. Такий велосипед чудово підійде для помірно агресивної їзди по нерівній місцевості. Новий гірський велосипед Winner Drive можна придбати за 7700 грн. А за новий спортивний велосипед брендуTrek 2016 року доведеться викласти 13 313 гривень.

Шосейні велосипеди

Якщо ви любите швидкісну їзду, то ваш вибір — шосейний велосипед. Його візитна картка — зігнуте, немов баранячі роги, кермо. За 7500 грн пропонують шосейний уживаний велосипед Schwinn Fastback 3 XL 2014 року. На модель є документи. У комплекті йдуть нові оригінальні педалі. За 17 596 грн можна купити шосейний б/у велосипед Shockblaze Pro 7 Ultra Light білого кольору. Модель 2012 року, документи є. Італійський уживаний шосейний велосипед Dynatek Hammer Carbon продають за 20 303 грн.

Шосейний велосипед розвиває швидкість на 7-10 км/год більшу, ніж гірський. Але якщо ви любите повагом їздити по місту, то краще виберіть міський велосипед. До того ж шосейні велосипеди не призначені для їзди по поганій дорозі.

І наостанок — кілька простих порад. Купуючи велосипед, обов’язково оцініть стан підвіски, рами, шин — усе повинно працювати, не мати тріщин і поломок. Якщо є змога, зробіть кілька пробних кіл, перевірте, щоб ніщо не деренчало й не дзвеніло, а гальма спрацьовували належним чином.

Довідка: OLX — сервіс оголошень № 1 в Україні. Українська база сервісу налічує понад 12 млн оголошень і щомісяця поповнюється більш ніж на 3 млн нових пропозицій. Кожної секунди на сервісі публікують 2 нові оголошення. За даними компанії Gemius, ресурс уходить до топ-10 найпопулярніших сайтів серед українців (fusion-панель, січень 2017 р.). Кожен другий інтернет-користувач із України відвідує сервіс мінімум один раз на місяць.

Оксана Венгровська, PR-менеджер OLX



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!