Нішевий відеоблогінг та відео-сторітеллінг: він існує!

11.04.17, 10:00

Нещодавно у Кропивницькому знайомилися з реальними прикладами нішевого відеоблогінгу та сторітеллінгу кропивницького виробництва.
Запрошені гості - Артем та Ольга Луценко, координатори Мистецької формації Типовий Поет - презентували жанри відеопоезії та відеодекламації, розкрили тонкощі роботи з YouTube - акцентували на професійному інформаційному заповненні профілю, налаштуванню плейлистів, анонсів, інформерів кожного відео, а також на важливості витримувати візуальний стиль відеоблогу, що робитиме його впізнаваним.

"Коли наші підписники дізнаються, що ми з Кропивницького, щиро дивуються, бо звикли, що подібні проекти започатковують в інших більш активних і поетичних містах", - розповідає Артем.

Якісний медійний продукт безперечно посилює імідж міста, навіть якщо він нішевий і має вузьку, але активну і вдячну аудиторію. Ще один із цікавих і соціально (культурно) значущих проектів "Типового поета" є проект ГОЛОСИ: відеодекламація українськими класиками своєї поезії. Втіленню цієї ідеї передувала тривала пошукова робота та технічне опрацювання аудіо.

Дмитро Шульга
Дмитро Шульга
Про досвід створення професійного медійного продукту, який теж популяризує книги та читання, зокрема використовуючи жанр сторітеллінгу, розповів Дмитро Шульга , літературний критик та ведучий програми Єлисаветградський книговир.

"Так, ми маємо перевагу в професійному обладнанні та команді, яка створює програму. Але пошук ідей та цікавих тем і їх нестандартного висвітлення у моїй роботі займає серйозне місце. Як ми вирішуємо це питання? Ми виключаємо в програму різноманітні рубрики, авторами яких можуть стати мешканці міста. Це підвищує зацікавленість аудиторії і провокує до іноді сміливих експериментів з незручними темами", - розповідає Дмитро Шульга.

Наприкінці зустрічі учасники за результатом brain-штормінгу запропонували спікерам своє бачення потенційних ідей для проектів, сюжетів та варіантів розвитку презентованих кейсів як брендинг-інструменту для міста.

Зустріч "Нішевий відеоблогінг та відео-сторітеллінг: він існує" відбувалася в рамках Програми по захисту прав внутрішньо переміщених жінок «CommUNITY», яку впроваджує "Фундація Прав Людини" за підтримки Фонду Чорноморського співробітництва (Black Sea Trust for Regional Cooperation). Регіональний партнер проекту Громадська організація "Турбота".




  • Дмитро Шульга
  • Артем Луценко

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!