День довкілля: добірка екопредметів для повсякденного життя

18.04.17, 14:00

День довкілля - це національне свято, яке відзначається вже майже 20 років поспіль у третю суботу квітня. Онлайн-сервіс OLX підготував добірку екоматеріалів для побутового життя. Виник День довкілля після Всеукраїнської акції «Дерево - життя», що проводилася в 1997-1998 роках. За задумом, цього дня всі небайдужі українці могли зайнятися озелененням і благоустроєм територій, прилеглих до їхніх домівок і роботи.

Альтернативні джерела енергії Дедалі більше українців переходять на екологічно чисті джерела енергії. Насамперед ідеться про енергію сонця. Можна почати з малого - придбати power bank (159 грн) або ж кемпінговий ліхтар (175 грн) із сонячною батареєю.

Утім, дехто йде далі і встановлює на свої будинки сонячні панелі та колектори (від 980 грн) для забезпечення житла електроенергією.

Крім того, багато хто намагається використовувати світлодіодні лампочки, тому що вони і працюють довше, і легко утилізуються та не містять ніяких шкідливих речовин. Купити такі лампи можна за 35—50 гривень.

Електротранспорт Електромобілі — недалеке майбутнє нашої планети. Вони гарні тим, що не забруднюють довкілля. Nissan Leaf 2013 року випуску у відмінному стані продають за 12 500 дол. США (~336 000 грн), а Nissan Leaf 2015-го — за 16 000 дол. США (~430 000 грн). Незаперечна перевага — відсутність шкідливих викидів, екологічно чисте паливо, стильний і презентабельний вигляд.

Щоправда, до машини знадобиться і зарядний пристрій (станція). Їх можна придбати за 1000 дол. США (~22 600 гривень).

Альтернативою електрокарові може бути електроскутер — принцип роботи схожий, тільки вартість такого транспорту на порядок дешевша — від 849 дол. США (~22 800 гривень).

Модні аксесуари Життя в стилі еко — головний тренд по всій планеті. Наприклад, упродовж останніх років п’яти дуже популярними стали екосумки з натуральних тканин із яскравими й красивими принтами. Коштуючи недорого (47 грн для фабричного виробу, 150 грн для ручної роботи), такі сумки мають досить тривалий строк використання, і ходити з ними можна як до крамниці, так і на якийсь захід.

Предмети хатнього вжитку Варто подбати й про хатній побут. Наприклад, замінити стандартні зубні щітки з пластику, що не утилізуються, на щітки з натуральних матеріалів. Бамбукова зубна щітка зі щетинками з деревного вугілля обійдеться лише у 80 гривень.

Те саме стосується й посуду. Аби зменшити споживання пластику, можна використовувати традиційні дерев’яні дошки. Ціна — від 100 гривень.

Піклуватися про довкілля важливо для кожного. Від людини залежить дуже багато, її дії можуть не тільки погіршувати стан клімату і природи, а й навпаки — поліпшувати їх. Тим більше, що турбота про Землю — це й турбота про майбутнє самого людства. Можливо, саме тому екостиль стає дедалі популярнішим.

Оксана Венгровська, PR-менеджер OLX



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!