Переможці обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова

19.05.17, 10:00

Днями у приміщенні обласного краєзнавчого музею традиційно відбулись урочистості з нагоди відзначення учасників конкурсу на здобуття обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова. Керівництво області вручило почесну грамоту Міністерства культури України колективу обласного краєзнавчого музею, а також подяку обласної державної адміністрації завідувачу відділу природи краєзнавчого музею - Вікторії Слюсаренко.

Далі розпочалась церемонія вручення обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова. Відзначено подяками обласної ради авторський колектив у складі Гуржоса Івана Івановича, Буніної Ірини Костянтинівни, Колесник Валентини Олександрівни, Мільчева Володимира Івановича, Пєткова Сергія Валерійовича, Пєткова Валерія Петровича за книгу «Очерки истории, языка и культуры ольшанских болгар» за участь у конкурсі у номінації «Краєзнавчі розвідки з історії міст і сіл області»; Бутко Андрій Олександрович за книгу «Давня історія сучасної Світловодщини (на основі археологічного матеріалу)» за участь у конкурсі, у номінації «Наукові дослідження з історії та етнографії краю».
Зазначено, що за підсумками 2016 року обласна рада також дякує за участь у конкурсі Рудику Станіславу Костянтиновичу та Глухому Олександру Борисовичу за монографію «Становлення тваринництва та лікувальної справи на Синській землі (з найдавніших часів до сьогодення)», але на номінацію «Популяризація історико-культурної та природничої спадщини краю, розвиток музейної справи» було подано тільки їхнє дослідження, тому запропоновано авторам взяти участь у конкурсі наступного року, а цього разу у вищеназваній номінації переможця немає

Голова Кіровоградської обласної ради Чорноіваненко Олександр Анатолійович, як голова конкурсної комісії, вручив переможцям дипломи лауреата обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова, скульптури «Степовий орел», нагрудні знаки «Лауреат обласної премії»: у номінації «Краєзнавчі розвідки з історії міст і сіл краю» Классовій Олені Адольфівні (м.Кропивницький) за наукові дослідження, краєзнавчі та музично-критичні статті; у номінації «Наукові дослідження з історії та етнографії краю» Митрофаненку Юрію Станіславовичу (м.Кропивницький) за книгу «Українська отаманщина 1918-1919 років». З словом привітання з нагоди Міжнародного дня музеїв виступила директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації Животовська Валентина Григорівна. Вона вручила грамоти та подяки департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації музейникам.
Агапєєва Наталія Юріївна розповіла про створення відділу природи, вручила подяки від обласного краєзнавчого музею співробітникам та будівельникам. Прекрасним доповненням до урочистостей був виступ лауреата міжнародних конкурсів хору «Зоринка» педагогічної практики Кіровоградського музичного училища, керівник – заслужений працівник культури України Алла Татарова. Допомагали у проведенні нагородження чарівні представниці імідж-центру «Ольга». Гостей запросили перейти до відділу природи для ознайомлення з новоствореною експозицією. Екскурсію по експозиції провели співробітниці відділу природи



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!