Blogger: Дві майстерні зі створення блогів пройшло у місті

05.06.17, 10:00

Дві майстерні зі створення блогів - як частина серії із 10-ти тематичних зустрічей для блогерок та блогерів, - відбулися наприкінці травня у Кропивницькому в рамках проекту "Платформа для блогерів: Community". Це були зустрічі для блогерів-початківців, під час яких Сергій та Ірина Ткаченко вчили всіх бажаючих, як працювати із платформою Blogger, удосконалювали володіння технічими інструментами створення блогу, працювали із колегами над наповненням блогу якісним змістом за принципом контент-плану.

Проект є компонентом Програми по захисту прав внутрішньо переміщених жінок - за підтримки Фонду Чорноморського співробітництва (Black Sea Trust for Regional Cooperation), що реалізовується Фондом прав людини. Регіональний партнер Громадська організація "Турбота".

Під час майстерень кропивницькі блогерки підкорювали платформу для створення блогів Blogger. Практика - дуже багато практики, - було за дві зустрічі Майстерні блогів. Крок за кроком відбувалося наближення учасниць до розуміння тонкощів блогосфери: технічних, авторських, редакторських, естетичних, структурних. Паралельно учасниці збагачували свій блогерський арсенал інструментами для створення інфографіки та візуального контенту (Canva), для онлайн-публікацій Issuu та Sladeshare.
"Ми не розкриваємо секрети під час тренінгів, ми показуємо, як це працює. За ці дев'ять зустрічей ми знайомили потенційних блогерок та блогерів-початківців з новими інструментами для створення блогів, вивчали сучамні тенденції блогосфери. Все для того, аби сучасна жінка мала свій медійний майданчик для творчої, професійної, громадської реалізації", - розповідає координаторка тематичних зустрічей для блогерів у Кропивницькому Ірина Ткаченко.

А ось і враження учасниці зустрічі - про майстерню написала у своєму блозі Маргарита Калюжна: "...Певний час розмірковувала, чи продовжувати вести блог, чи ні. Дуже дякую Ірині Ткаченко, що запросила мене на захід. Для себе вирішила: час перетворення мабуть прийшов!... Дуже слушною є порада, що потрібно бути собою, але це дуже важко, тому що інколи свої думки і почуття краще залишити при собі - вони дуже не відповідають професії. З іншого боку, якщо не висловлюватися більш чіткіше і відвертіше, то так все і залишиться. А ідея полягає в тому, щоб знайти однодумців і рухатися далі. Не можу сказати, що все у мене вийде одразу, але буду намагатися!..."



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!