12 рекордів України встановили у Льотній академії

07.06.17, 16:00

Перша субота червня 2017 року назавжди залишиться в історії Кропивницького. Саме цього дня наше місто отримало статус міста-рекордсмена у Книги рекордів України. Ініціатором та організатором заходу є відомий митець та колекціонер Ігор Шатохін. Разом з колегами та авторами колекцій: Віталієм Логовим, Олександром та Сергієм Куцем, Євгеном Василевським, Вадимом Лефтором та Тетяною Онул, Вадимом Кащенко, Сергієм Вороною, Ігор Шатохін поставив за мету окрім встановлення особистих рекордів прославити наше місто.

Організації цього історичного іміджевого заходу посприяли начальник Льотної академії НАУ, почесний громадянин міста Сергій Неділько, Голова наглядової ради Міжнародної акціонерної авіаційної компанії «УРГА» Микола Тіпайло, голова Кіровоградської обласної громадської організації «Об’єднання болгар «Нашите хора», депутат Всесвітнього парламенту болгар, Сергій Осадчий та Ігор Ковтуненко.

Кожен митець, колекціонер додав своєї родзинки заходу, а разом всі учасники зробили значний крок у великій справі утвердження іміджу нашого міста, як креативного, інноваційного простору, де живуть і творять талановиті і яскраві особистості. Як зазначив Сергій Миколайович Неділько: «В час великих суспільних змін, на шляху до нового, дуже важливо, щоб наше місто сприймалося, як інноваційне, творче та креативне. Саме завдяки таким заходам, ми й створюємо громадську думку про Кропивницький, не тільки в Україні, а й за її межами. Нехай таких іміджевих заходів буде побільше. Тоді ми будемо цікаві Україні, будемо цікаві усьому світу».

Рекорди зафіксував та вручив дипломи рекордсменам представник національного проекту «Книга рекордів України» Ігор Підчібій. Які ж саме рекорди були зафіксовані 3 червня 2017 року?

Виталій Логов: Категорія «Колекції» - найбільша колекція стендових моделей пофарбованих пензлями без застосування аерографу. Кількість моделей становить 150 одиниць. Батько і син Олександр та Сергій Куц. Категорія «Колекції» - найбільша колекція новорічних листівок за період з 1970-2017 років. Кількість листівок становить 875 одиниць. Евген Василевський. Категорія «Колекції» - найбільша колекція металопластики, це експонати виготовлені з запчастин різноманітних агрегатів, механізмів та ін. Кількість експонатів становить 260 одиниць.

Подружжя Вадим Лефтор та Тетяна Онул. Категорія «Колекції» - найбільша колекція ляльок-неваляйок («дівчата») за період з 1965-2017 років. Кількість експонатів становить 65 одиниць. Вадим Кащенко. Категорія «Колекції» - найбільша колекція фалеристики (значки, знаки, медалі та ін.) на медичну тему. Кількість експонатів становить 1200 одиниць. Вадим Кащенко. Категорія «Спорт вперше» - єдиний в Україні обласний 30-ти кратний чемпіон Кіровоградської області з настільного тенісу. Сергій Ворона. Категорія «Колекції» - найбільша колекція гасових ламп 19-20століття (побутові, залізничні, вуличні, шахтарські та ін.). Кількість експонатів становить 150одиниць.

Ігор Шатохін. Категорія «Мистецтво» - єдиний в Україніхудожник який володіє міжнародним авторським патентом на відкриття у галузі мистецтва. Патент «Зображення Христа через фрагменти його тіла» виданій у 2000 році Лігою розвитку науки та освіти, робочим членом ЮНЕСКО при ООН. Ігор Шатохін. Категорія «Мистецтво» - автор єдиного в Україніпам’ятника загиблим воїнам «Груз 200». Пам’ятник виготовлений у м.Кіровограді і встановлений у м.Херсоні у 2009 році на території української православної церкві, Київського патріархату. Даний пам’ятник є актуальним у зв’язку з агресією РФ проти України. Ігор Шатохін. Категорія «Колекції» - найбільша колекція стендових моделей бойової техніки зроблених з паперу. Зафіксовані результати: Колекція створювалась протягом 33 років, масштаб 1:33 та 1:25. Кількість експонатів становить 178 одиниць. Займає 200 погонних метрів або 1000 м.кв. виставочної площі.

Ігор Шатохін. Категорія «Музеї, вперше» - Військово-історичний музей в мініатюрі, створений однією людиною (з постійним поповненням експонатів). Початок створення музею 1984 р. Стендові моделі-копії бойової техніки зроблені з паперу у масштабі 1:33 та 1:25. Також представлені аси льотчики і танкісти (чоловіки і жінки) всіх держав, національностей та народностей - учасники всіх воєн і військових конфліктів земної кулі. На даний час музей займає 1000 м.кв. виставочної площі.

Громада міста Кропивницький. Категорія «Місто-рекордсмен». Вперше в Україні місто-рекордсмен Кропивницький за кількістю встановлених рекордів мешканцями одного міста за один день – 12 рекордів.

Для учасників заходу остання номінація стала сюрпризом, адже окрім встановлення особистого рекорду, вони посприяли тому, що кожен мешканець Кропивницького тепер може гордо заявити – «Тепер я громадянин міста-рекордсмена». Вітаємо всіх нас, кропивничан з цим вагомим надбанням та з нетерпінням чекаємо на нові рекорди!

текст - Олена Ковальова, фото Христина Кожа



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!