Футбол, "Зірка": Плани на перший збір

03.07.17, 12:00

Перша команда ФК «Зірка» вирушила на свій другий навчально-тренувальний збір, який пройде на Закарпатті та триватиме фактично до старту нового чемпіонату в Лізі Парі-Матч. Уже після прибуття кропивничан на базу поблизу Ужгорода, де і розгортається напружена робота, ми попросили головного тренера нашої команди Романа Монарьова підвести підсумки першого домашнього збору та поділитися найближчими планами.


- Романе Геннадійовичу, наскільки продуктивно пройшов перший збір?
- Це був підготовчий домашній збір, у ході якого чергували ранкову аеробну роботу із заняттями у тренажерному залі. Увечері виходили на поле, де також, в основному, вирішували завдання зміцнення функцій витривалості. Загалом, закладали фундамент фізичної готовності. Єдине, що заважала спека і на штучному газоні виконувати заплановане було непросто. Але хлопці професійно поставилися до цього збору, результатами я задоволений, адже ми заклали необхідну базу для подальшого тренінгу.

- Контрольний матч з аматорською збірною Кіровоградщини дав вам певну інформацію для аналізу?
- Цей поєдинок завершував перший етап підготовки до нового сезону. Зіграли двома складами, по 45 хвилин кожен, на тлі пристойних навантажень і втоми. Тут ми вирішували тактичні завдання в ігрових умовах при непоганий конкуренції з боку амбітних суперників. Так ось, ми подивилися: як хлопці мислять, незважаючи на втому, як швидко і грамотно приймають тактичні рішення? У першому таймі грали ті футболісти, які ближче до основного складу, а після перерви – більше задіяли номінальних резервістів і потенційних новачків, яких доповнили кількома досвідченими виконавцями. Моментами хлопці виглядали непогано, але ви розумієте, що на тлі такого навантаження вимагати високих швидкостей та якісної взаємодії було важко. Та й результат не стояв на першому плані, хоча перемагати в будь-якому протиборстві приємно. Ну й більшість завдань, які ставили перед цим матчем – ми вирішили.

- Із яким настроєм розпочали другий збір і чи задоволені умовами для підготовки?
- Настрій робочий, але піднесений. Ми вже сьогодні ввечері провели гарне тренування і хлопці із задоволенням виконували всі вправи на якісному газоні. Умови для відновлення також відмінні. Та й у побутовому плані немає абсолютно ніяких проблем. Залишається тільки якісно виконати все, що ми намітили.

- Контрольні матчі вже запланували?
- Безумовно. Адже цей збір спрямований на відпрацювання тактичних варіантів та ігрових зв'язків, а також визначення оптимального складу. Всі ці завдання можна вирішити тільки в ході контрольних матчів. На даний момент є домовленість із рівненським «Вересом» про гру 2 липня. Далі 5-го липня плануємо зіграти з «Миколаєвом» у першій половині дня, а ввечері, 5-го липня – з одним із клубів вищої ліги Угорщини. Ну і 9 липня, якщо нічого не завадить, нашим суперником буде луцька «Волинь». Ось такий поки що первинний графік.

- Ну й уболівальників хвилює те, що у нас значні втрати у складі і як ви будете компенсувати втрати кількох провідних виконавців?
- У сучасному футболі все тече та змінюється, а тому без втрат у міжсезоння не обійтися. Звичайно, деяких хлопців, які покинули команду, ми б хотіли бачити в наших рядах і в наступному чемпіонаті. Але вже нічого не зміниш. А тому хотів би побажати всім, хто залишив «Зірку», успіхів у їх нових клубах. Ми ж будемо шукати нових футболістів, які зможуть виконати наші вимоги, які підходять під нашу ігрову філософію та здатні вирішувати поставлені завдання. Цей процес зараз у самому розпалі. Деякі прізвища вже з'являються у пресі, адже в сучасному світі приховувати щось дуже складно. Але поки офіційно контракти не будуть підписані, не будемо бігти попереду потягу. Скажу так, що ми усвідомлюємо свою ступінь відповідальності за результат, а тому рішення будемо приймати зважені й запрошувати таких гравців, які, сподіваюся, будуть відповідати рівню кропивницької «Зірки» та не розчарують своєю грою наших відданих уболівальників.

ФК "Зірка"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!