Кропивницький - на перетині євроінтеграційних проектів в Україні

07.07.17, 18:00

Сьогодні до Кропивницького завітала команда проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа», що втілюється Польським Фондом міжнародної солідарності (Solidarity.FundPL), громадськими організаціями «Інтерньюз-Україна» і «Товариство Лева». Їхнє знайомство із містом та регіоном почалося із зустрічі, яка мала місце в обласній державній адміністрації.

Зустріч в обласній державній адміністрації
Зустріч в обласній державній адміністрації
В рамках зустрічі гості зі столиці презентували керівництву області Стратегію комунікування європейської інтеграції України, яка була розроблена незалежною Експертною групою у тісній співпраці з Урядовим офісом з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Кабінету Міністрів України, а також у консультаціях з Представництвом Європейського Союзу в Україні та ключовими медійними та неурядовими гравцями у сфері комунікування європейської тематики.

Зокрема, Ізабелла Хруслінська, керівниця проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа», яка представляє польський Фонд міжнародної солідарності, представила організаційну та змістовну частину проекту, який втілюється за кошти Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), а також за кошти Програми "Підтримка демократії", що у свою чергу фінансується з Програми польського співробітництва задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Перший етап проекту тривав з вересня 2015 до березня 2017 року.
Другий етап проекту розпочався в квітні 2017 року і триватиме до березня 2019 року. Як відзначила пані Ізабелла, Кропивницький став одним із перших регіональних майданчиків, де проект розпочав свою роботу. Наразі учасниками проекту є 60 представників мас-медіа усієї України. Кіровоградщину у проекті представляють сайт "Тусовка" та тижневик "Первая городская газета".

Під час зустрічі заступниця голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Світлана Лобанова наголосила, що місцеві органи виконавчої влади області системно реалізують державну політику у сфері європейської інтеграції. Окремо вона відзначила розвиток інтеграції на міжрегіональному рівні із країнами-членами ЄС.

"Особливу увагу ми приділяємо розвитку співробітництва з Республікою Польща – нашим стратегічним партнером. Її вступ до Європейського Союзу створив цілком нові умови для розвитку економіки нашої держави, а постійний обмін делегаціями з Нижньосілезьким воєводством дає можливість переймати польський досвід на шляху інтеграції до Європейського Союзу", - відзначила заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації.

Повертаючись до проекту
«Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа», варто наголосити, що він має на меті посилити спроможність місцевих медіа у сфері висвітлення тем, які стосуються імплементації Угоди про асоціацію; підвищити рівень поінформованості громадян України щодо європейської інтеграції, впровадження європейських стандартів; збільшити обсяг якісної інформації про процес євроінтеграції України, можливості, які надає Угода про асоціацію, а також виклики, що постають перед українським суспільством.

Як зауважила Наталія Руденко, координаторка проекту від ГО "Інтерньюз-Україна", Стратегія комунікування європейської інтеграції України направлена до Державного комітету телебачення та радіомовлення України і в майбутньому має стати підґрунтям для підготовки державної програми з питань інформування громадськості з питань європейської інтеграції на 2018-2021 роки. Наталія Руденко також відзначила, що однією із новацій проекту буде підготовка та безкоштовна передача інформаційного продукту учасникам програми.

Екскурсія до музею Кароля Шимановського
Екскурсія до музею Кароля Шимановського
Також у складі делегації до міста прибули Ксенія Канєвська, асистентка проекту, Андрій Нечипорук, координатор проекту від ГО "Товариство Лева" та Анатолій Марциновський, експерт та тренер проекту, журналіст «Європейської правди». Після спілкування в адміністрації, вони завітали до музею Кароля Шимановського, де чудову екскурсію для гостей провів Олександр Полячок, директор музею.

Крім того, пані
Ізабелла Хруслінська - на запрошення обласного телебачення, - побувала в ефірі програми "Кіровоградське Інтернет-Телебачення", де поспілкувалася із Оленою Квашею на теми, що стосувалися викликів із якими зіштовхуються журналісти у рамках висвітлення Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, а також тем, які розглядатимуться у рамках проекту на спеціалізованих вишколах для представників мас-медіа та важливості залучення редакцій та журналістів до участі у грантових конкурсах на створення медіа-матеріалів на актуальну тематику тощо.
Запис ефіру для Кіровоградського Інтернет-телебачення
Запис ефіру для Кіровоградського Інтернет-телебачення


авторка - Вікторія Талашкевич



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!