Працевлаштування внутрішньо-переміщених осіб – одне з першочергових завдань!

30.08.17, 14:00

З метою сприяння працевлаштування громадян, зокрема, з числа осіб, які переміщуються на Кіровоградщину з тимчасово окупованої території, центрами зайнятості надається широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, інтересів, професійного досвіду тощо. Зокрема, це: підбір підходящої постійної або тимчасової роботи; організація професійної підготовки або перепідготовки, підвищення кваліфікації; надаються організаційна, правова та фінансова підтримка безробітним, які виявили бажання розпочати підприємницьку діяльність, а також профорієнтаційні, інформаційні послуги тощо.

«В кожному конкретному випадку вибір клієнта отримати ту чи іншу послугу залежить від його бажання та мети звернення до центру зайнятості, де фахівці завжди готові їм допомогти зорієнтуватися в сучасних умовах ринку праці, набути впевненості, визначити шляхи подолання перешкод у пошуку роботи та працевлаштуватися», − зазначає Ірина Мукієнко, директор Олександрійського міськрайонного центру зайнятості.

Наприклад, пан Вадим, який раніше тривалий час працював електрослюсарем на шахті, був змушений разом зі своєю родиною переїхати з тимчасово окупованої території до міста Олександрія, що на Кіровоградщині. Звісно, майже катастрофічна ситуація для людини, яка в мить залишилася без рідної домівки, улюбленої роботи, засобів до існування, друзів. Але, не зважаючи на цю ситуацію, чоловік прагнув повернутися до трудової діяльності. По допомогу в працевлаштуванні він звернувся до Олександрійського міськрайонного центру зайнятості, за сприяння якого отримав роботу в «ПКП «Кран – Сервіс».

О.Самусенко, провідний фахівець з питань зайнятості відділу організації працевлаштування населення Олександрійського міськрайонного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!