Журналісти Кіровоградщини класно пишуть на гендерну тематику

01.09.17, 12:56

Днями громадські організації Волинський прес-клуб і Гендерний центр, підбили підсумки Конкурсу журналістських матеріалів, які висвітлюють питання рівності прав і можливостей жінок і чоловіків у суспільстві. Загалом на Конкурс надійшло 67 робіт у аудіо-, відео- і текстових форматах.


Згідно рішення журі, перемогу отримали 20 матеріалів у різних номінаціях, у тому числі призові місця отримали представниці та представники медіа Кіровоградської області, зокрема Яна Семенюк, журналістка і ведуча каналу «Кіровоград» Кіровоградська регіональна дирекція ПАТ «НСТУ» за сюжет "Декретна відпустка", а також Катерина Карпенко із газети «Городской курьер» (м. Олександрія) за статтю «Успішні олександрійки у «чоловічих» видах спорту» і Дмитро Семенюк, журналіст видань «Первая городская» та «Утренний город» (м. Кропивницький) за публікацію «Жінки в умовах гендерної рівності. Історії представниць сильної статі».

Оргкомітет конкурсу щиро дякує всім учасникам і учасницям за увагу до такої складної теми і закликає приділяти якомога більше уваги питанням рівності прав і можливостей жінок і чоловіків у суспільстві.

Нагадаємо, що на Конкурс можна було подавати як уже опубліковані/подані в ефір у 2016-17 роках матеріали, так і раніше не оприлюднені. Його метою було привернути увагу медіа та суспільства до питань представленості жінок і чоловіків у різних сферах суспільства, сприяти розвиткові гендерної чутливої журналістики України.

До складу журі Конкурсу входили:
•Богдана Стельмах – координаторка Волинського прес-клубу, керівниця проекту «Гендерний простір сучасної журналістики: від теорії до практики»;
•Оксана Ярош – голова ГО «Гендерний центр», гендерна експертка проекту «Гендерний простір сучасної журналістики: від теорії до практики»;
•Сергій Штурхецький – журналіст, голова правління РОГО «Рівненський медіа-клуб», перший заступник голови НМПУ, доцент кафедри журналістики Національного університету «Острозька академія»;
•Ольга Веснянка – журналістка «Громадського радіо», «Deutsche Welle»;
•Тамара Марценюк – гендерна експертка, соціологиня, викладачка Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Конкурс відбувся в межах проекту «Гендерний простір сучасної журналістики: від теорії до практики», що реалізовується Волинським прес-клубом у партнерстві з Гендерним центром, Незалежною громадською мережею прес-клубів України та за підтримки програми «У-Медіа» (Інтерньюз).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!