​Дешева нерухомість: як чиновники декларують квартири за копійки

26.09.17, 10:00

Завдяки електронному декларуванню та відкритому доступу до декларацій українських чиновників сьогодні можна подивитися, які статки мають можновладці, та як вони хитрують, намагаючись приховати ці статки в деклараціях. Зокрема, чиновники занижують вартість нерухомості та їздять на дорогих люксових автівках на праві безоплатного користування.

Так, Сергій Возний, Начальник відділення Управління державної охорони України у своїй декларації за 2016-й рік стверджує, що його квартира у Києві на 62 кв.м., отримана у власність у 2016 році, коштує за останньою оцінкою 1700 грн. Також у декларації Возний зазначає, що квартира дружини у столиці (у власності з 2000 року) площею 72 квадрати, в якій він має 25%, станом на дату набуття коштувала 12 гривень.

Водночас, його син декларує земельну ділянку у Старих Безрадичах Київської області, розміром понад 300 квадратних кілометрів. Для порівняння, площа Києва – 839 кв. км.

Дешеву нерухомість декларує й перший заступник прокурора Запорізької області Василь Карман. У декларації за 2016 рік він вказує квартиру на 108 метрів у Києві, якою він володіє на правах спільної власності з Карман Дар’єю Василівною (ймовірно, сестрою). Прокурор є власником квартири з 2012-го року, і зазначає, що на момент набуття житло коштувало 19 гривень. У декларації Кармана є ще квартира у Коцюбинському (Київська обл.) на 70 квадратів, отримана у власність в 2004-му. Прокурор стверджує, що тоді квартира коштувала 12 грн. Зараз ця нерухомість перебуває у спільній власності дружини та доньки Кармана.

Крім того, у декларації прокурора зазначено, що він безоплатно користується автомобілем Мерседес-Бенц Е 280 4 Матіс 2007 року випуску, власницею якого є Дар’я Карман. А його дружина, Вікторія Карман, отримала у безоплатне користування автомобіль Лексус RX 350 (2008 р.в). від громадянки України Людмили Лазаренко. Як відомо, Вікторія Карман працює у Генпрокуратурі, де за минулий рік вона отримала 166 456 грн зарплати.

Підготовлено ГО “Інтерньюз-Україна” в рамках проекту “Декларації



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!