Бізнес у 86 років: Чиновниця реєструвала майно на матір, а її чоловік - фірми та нерухомість на матір і бабусю

21.10.17, 12:00

Заступниця голови Дніпропетровської ОДА Айна Тимчук реєструвала майно на матір, і внесла його у свою декларацію лише після успадкування. Але у 2016 році вона знову переписала статки на дітей. У той час її чоловік Андрій Тимчук, який очолює департамент екології та природних ресурсів Харківської ОДА, також зареєстрував майно і бізнес на матір та навіть бабусю.

Квартири у Києві та Дніпрі, дві земельні ділянки, будинок площею 170 метрів на Дніпропетровщині та Mercedes-Benz. Таку спадщину отримала Айна Тимчук у 2014 році згідно витягу із реєстру речових прав на нерухоме майно.

У вересні 2016 року Айна Тимчук подарувала дніпровську нерухомість старшій доньці, а київську квартиру - молодшій, яка зараз навчається у столиці. Також, згідно декларації про суттєві зміни, у березні 2017 року вона продала Mercedes-Benz за 300 тисяч гривень, хоча реальні ціни на такі авто становлять близько 600.

За інформацією із Реєстру речових прав на нерухоме майно, у лютому 2017 року харківський будинок заступниця губернатора подарувала своєму чоловікові Андрію Тимчуку, який працює директором департаменту екології та природних ресурсів Харківської ОДА. Але, всупереч правил, декларацію про суттєві зміни у майновому стані в 10-денний термін він так і не подав.

До приходу на державну службу Андрій Тимчук займався бізнесом і володів частками ПП “Експрес-2001” і ТОВ “Промекологія і метал», та у 2012-2013 році власником його частки стала його бабуся Андрія Тимчука Катерина Петрова. Окрім цього, у 2016-му 86-річна жінка стала співзасновницею будівельної фірми “Грін-Глейд”. Згідно реєстру МВС, на Катерину Петрову записаний автомобіль Porsche Panamera 2013 року випуску. А мати чиновника Любов Тимчук у 2015 році придбала будинок площею 352 кв. м у селищі Металівка Харківської області.

На державній службі Айна Тимчук безперервно працює із 1997 року. У своїй декларації за 2016 рік вона також вказала автомобіль Toyota Land Cruiser 2013 року випуску, чотири швейцарських годинники, 80 тисяч доларів і близько 24 мільйонів гривень готівкою.

Підготовлено ГО "Інтерньюз-Україна" за матеріалами ГО "ТОМ14" в рамках проекту "Декларації"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!