Сім незвичайних ідей для подорожей

21.10.17, 10:00

Чи знаємо ми, українці, скільки красивих і цікавих місць є у нашій країні? Пропонуємо вийти за рамки звичних туристичних маршрутів і відкрити для себе абсолютно нові грані України із новою добіркою від OLX.

Острів Бірючий

Якщо відпочинок біля моря асоціюється безпосередньо з Одесою, то острів Бірючий в Херсонській області стане для вас приємним відкриттям. Розташований на косі Азово-Сиваський національний природний парк, цей заповідник може пишатисядивовижною природою та не позбавлений при цьому комфорту. Там можна оселитися на базі відпочинку в апартаментах на 2-6 осіб вартістювід 800 до 1 500 грн за номер:

А можна винайняти затишну приватну віллу біля самої прибережної лінії. Уявіть, як приємно споглядати хвилі й дихати свіжим морським повітрям, стоячи на широкій веранді цього будинку, в якому одночасно може розміститися до 6 осіб: Звичайно, всю відпустку в котеджі не просидиш, та й не доведеться — тут є чим зайнятися. На Бірючому острові варто приділити час довгим прогулянкам і поспостерігати за дикими тваринами — наприклад, оленями, яких тут дуже багато.

Вилкове

Ще один незвичайний варіант відпочинку біля води зачаївся на околиці Одеської області, біля кордону з Румунією. На березі Дунаю розташувалося невелике містечко Вилкове, більша частина якого стоїть на воді. Замість вулиць тут — річка, замість автомобілів — човни.

Відвідати Вилкове можна у рамках масштабної екскурсії Одесою та Одеською областю: на OLX є оголошення, які пропонують організацію індивідуальних або групових поїздок по визначних пам'ятках краю на комфортному мікроавтобусі. А можна відправитись у Вилкове на кілька днів — відчути атмосферу «української Венеції», покататися на човні, порибалити. Варіанти поселення є різні. Наприклад, відпочинок у гостьових будинках обійдеться в суму 5 000–6 500 грн.


Бакота

Хмельницька область багата пам'ятками історії та красивою природою загалом. Саме тут розташований Кам'янець-Подільський із його чудовим замком у старому місті, а також розкинувся національний природний парк «Подільські Товтри». На його території, на Дністрі, знаходитьсядивовижне місце —Бакота.

До 80-х років ХХ сторіччя тут було місто, яке потім затопили задля будівництва Дністровського водосховища. Тепер на його місці — затока Бакота, оточена мальовничими горами йлісами, які захищають місцевість від вітру та створюють унікальний теплий клімат. На скелях причаївся старовинний чоловічий монастир. Плануючи поїздку визначними пам'ятками околиць Кам'янець-Подільського, не забудьтедодати у програму Бакоту. Восени, у золоті та багрянці лісів, вона особливо красива.



Колочава

Хочеться до Закарпаття, але набридлидавно заїжджені туристами курорти й маршрути? Відкрийте для себе Колочаву — село довжиною понад 40 кілометрів.

Тут чудові пейзажі, чисте повітря, безліч музеїв, а гостинні місцеві жителі пропонують затишне й комфортабельне житло. І коштує воно зовсім не дорого — близько 150 грн за ніч. За бажанням із Колочави можна легко дістатися до озера Синевир — адже село знаходиться на території однойменного національного природного парку. До відомого озера звідси — всього близько 30 кілометрів.


Охтирка

Місто Охтирка на Сумщині — ще одне маловідоме, але перспективне місце для відпочинку. На розташованій зовсім поруч з містом річці Ворсклі можна влаштуватисплав на байдарках або каяках. На OLX пропонують 2- і 3-денні сплави з ночівлею під відкритим небом. Вартість дводенної поїздки становитиме 750 грн, а 3-денної— 1 095 грн. Сюди входить харчування, спорядження та все необхідне для комфортної безпечної подорожі.

Дітям, а також тим, хто бере свій намет, спальний мішок або каремат, пропонуються знижки. Можна приїхати за день-два до запланованого сплаву й оглянути місто. У XVII-XVIII століттях Охтирка була одним із п'яти полкових міст Слобожанщини — тут базувався Охтирський слобідський козацький полк. До сьогодні у місті збереглосячимало пам'яток козацької історії.

Опішня

Продовжуючи тему козаків, варто згадати, що 14 жовтня країна відсвяткувала День українського козацтва. Тим, хто не встиг влаштувати тематичне святкування, саме час поєднати приємне з корисним і провести відпочинок ву якомусь історичному місці. Замість усім відомої Хортиці OLX пропонує відвідати Полтавську область, селище міського типу Опішня.

Колись тут розташовувалося козацьке поселення та фортеця. Згодом же місто стало центром українського гончарства — додому можна буде привезти симпатичні глиняні сувеніри ручної роботи.

Трикратський ліс

Актовський каньйон у Миколаївській області — відоме туристичне місце. А ось Трикратський ліс, що причаївся зовсім поруч, поки не настільки популярний. Хоча помилуватися там є чим: могутні вікові дуби, лабіринт вузьких містків через звивисте русло річки й озеро у самому серці лісу.

В обрамленні яскравих осінніх барв густої рослинності місцеві пейзажі стають ідеальним місцем для фото-прогулянок. Якщо пощастить —можна сфотографувати витончених сірих чапель, які гніздяться в цих місцях великими колоніями. Дістатися до Трикратського лісу можна із групою на комфортному мікроавтобусі. Пропозиції на OLX нерідко включають заїзд в Актовський і Арбузинський каньйони. Вартість такого туру з виїздом із Миколаєва — 300 грн.

Довідка: OLX — сервіс оголошень №1 в Україні. Українська база майданчика налічує понад 11,5 млн оголошень і щомісяця поповнюється більше ніж на 3 млн нових пропозицій. Щосекунди на сервісі публікується 2 нових оголошення. За даними компанії Gemius, ресурс входить у топ-10 найпопулярніших сайтів серед українців (fusion-панель, червень 2017 р.). Кожен другий інтернет-користувач з України відвідує сервіс мінімум один раз на місяць.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!