​Хто краще пройде крізь газ і дим?

24.10.17, 18:00

Днями у Кропивницькому порйшли обласні змагання кращих ланок газодимозахисної служби пожежно-рятувальних підрозділів У ДСНС України області. Змаганням передували постійні тренування рятувальників щодо вдосконалення професійної майстерності, що є неодмінною умовою підтримання високої бойової готовності до виконання завдань за призначенням під час ліквідації надзвичайних подій чи ситуацій.

Такі випробування для рятувальників покликані не лише виявити кращих серед бійців пожежно-рятувальної служби Кіровоградщини, а й сприяють зацікавленості рятувальників у постійному вдосконаленні професійної майстерності та підвищенню авторитету служби.

На змагання до Кропивницького прибули вісім ланок – переможців гарнізонних змагань ланок ГДЗС, які згідно із програмою змагань пройшли три етапи випробувань. Першим випробуванням була перевірка знань рятувальників з організації газодимозахисної служби, статуту дій у надзвичайних ситуаціях, правил безпеки праці тощо.

Другий етап – проходження модульного лабіринту теплокамери. Тут в умовах, максимальнонаближених до реальних, – лабіринт димокамери був заповнений густим димом – рятувальники мали змогу випробувати свої професійні здібності щодо роботи в непридатному для дихання середовищі, пошуку та евакуації умовних потерпілих із небезпечної зони.

На третьому етапі змагань газодимозахисники також здійснювали на швидкість бойове розгортання з подачею ствола «Б». По завершенню обласних змагань були визначені найкращі ланки ГДЗС, повідомляє прес-служба У ДСНС в області




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!