​Старшокласники дізнавались секрети студентського життя

15.12.17, 12:00

Випускники шкіл, обираючи професію, досить часто почувають себе невпевнено, проявляють надмірну обережність, бояться помилитися і прийняти неправильне рішення.Багато хто з них взагалі не уявляє собі ким бути і куди піти навчатися. Для того, щоб учні змогли відчути себе студентами тадізнатися про студентське життя, обласний центр зайнятості за підтримки управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської ОДА продовжує реалізацію профорієнтаційного проекту «Стань студентом на один день».

Кіровоградський професійний ліцей сфери послугзавжди у центрі подій. Цього разу він радо відкрив двері учням Могутненського, Веселівського, Високобайрацького навчально-виховних комплексів та комунального закладу «Первозванівське навчально-виховне об’єднання «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Первозванівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Кіровоградської районної ради Кіровоградської області, які виявили бажання стати його «студентами».

Цікаву програму для гостей організували заступник директора з навчально-виробничої роботи Вікторія Дайнеко та заступник з навчально-виховної роботи Вікторія Алєксеєвець. Протягом дня, зацікавлені старшокласники не лише ознайомилися з історією навчального закладу, дізналися про спеціальності, умови вступу, проходження практики студентів та їхнє дозвілля, але й найголовніше – побачили цілий спектр занять: відвідали майстер-класи, практичні заняття, лабораторії.

Майстер виробничого навчання Світлана Шкуренко розповіла про особливості навчання та проходження практики студентів за спеціальністю «Кухар» та про всі тонкощі приготування страв безпосередньо на базі кухні –лабораторії з дегустаційною залою. Студенти ліцею показали технологію нарізки овочів. Хлопці та дівчата із задоволенням самі спробували відтворити побачене, відчувши при цьому себе справжніми майстрами.

Не менш цікавою виявилася майстерня «Перукарів та манікюру». Майстер виробничого навчання групи перукарів Лариса Калюжна розповіла про те, що на базі цієї майстерні студенти ліцею набувають навички перукарської майстерності, а саме, роблять зачіски та стрижки як жіночі, так і чоловічі, оволодівають сучасними техніками плетіння зі стрічками. На перукаря навчається і Олександр Нікітін, який гарно виконує різноманітні стрижки, а на плетіння до нього шикується черга. Учасники заходу самі в цьому переконалися, коли він зробив зачіску учню Могутненського навчально-виробничого комплексу, який також хоче стати перукарем.

Майстерня «Візажна» також вразила школярів. Завідувач майстернею Оксана Забабуріна розповіла про професії візажиста та візажиста-стиліста. Багато цікавого вони дізналися про співпрацю ліцею з театром, філармонією та музеями міста. Студенти самі проводять майстер-класи, створюючи різноманітні образи. Вони розповіли як правильно доглядати за обличчям, наносити грим та макіяж. Учні із захопленням спостерігали за творчим процесом, на собі відчули майстерність майбутніх фахівців, побувавши у ролі моделей, а потім і самі спробували відтворити побачене.

Тетяна Прокопенко, викладач вищої категорії, старший викладач ліцею, розповіла про використання інноваційних виробничих технологій на урок педикюрної та манікюрної справи. Вона показала учням зразки нігтів з об’ємним дизайном – новинкою нейл-арту. Тетяна зазначила, що опанувавши ази нейл-арту, можна самостійно створювати авторські візерунки на нігтях, застосовуючи особливі принципи планування і композиції.

Учням сподобалося бути «студентами» Кіровоградського професійного ліцею сфери послуг, це було видно по їхн очам, по тому, як вони із захопленням слухали розповіді викладачів та наввипередки виконували практичні завдання.

Відділ організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!