Кримінальну справу відкрили на депутата міськради, який не задекларував півмільйона

15.12.17, 18:00

Кримінальну справу відкрили на депутата Сєвєродонецької міськради, який не задекларував інвестицію у півмільйона. Провадження розпочато після звернення юристів проекту «Тисни». Про це bihus.info повідомили у місцевій прокуратурі.

Справу відкрито на Віктора Пилипенка, повідомляє bihus.info. Як встановили активісти Громадського руху ЧЕСНО, Віктор Пилипенко є найбільшим власником землі серед депутатів Сєвєродонецької міської ради та найбіднішим депутатом згідно декларації. Минулого року він, за офіційними даними, не заробив нічого, оскільки не мав роботи.

Також у декларації депутат вказав частки в статутних капіталах 5 підприємств. Та доходів діяльність цих підприємств, згідно документу, теж не принесла. Заощадження ж народного обранця становять 2,5 млн. грн готівкою.

Також Віктор Пилипенко «забув» задекларувати компанію «Промтекс», до якої він вклав 435 тисяч гривень. Він значився її власником у реєстрі на 01.12.2017 року та вона ж фігурує у кримінальній справі про розтрату. Також Віктор Пилипенко не вказав у електронному звіті внески до статутних фондів у сумі більше 20 мільйонів грн. Це теж встановили активісти руху ЧЕСНО.

Відтак активісти звернулись до юристів “Тисни!”, а ті, в свою чергу, до правоохоронців. Тепер депутату загрожує штраф від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 6 до 10 діб, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За матеріалами bihus.info підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!