​Євроінтеграційні підсумки 2017 року та плани на наступний

18.12.17, 16:00

Днями у столиці близько 30 регіональних журналістів узяли участь в прес-брифінгу з представниками Урядового офісу з європейської та атлантичної інтеграції, Міністерства енергетики та вугільної промисловості і Національного антикорупційного бюро. Дізнавалася про євроінтеграційні підсумки 2017 року та плани на наступний і координаторка Прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич. Захід став частиною проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа». Метою таких брифінгів є налагодження тісніших зв’язків між регіональними медіа та урядовцями, що опікуються пов’язаними з євроінтеграцією питаннями.

Коментарі журналістам дає Іванна Климпуш-Цинцадзе
Коментарі журналістам дає Іванна Климпуш-Цинцадзе
Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла про проблеми в імплементації положень Угоди про асоціацію. «Великою перешкодою для європейської інтеграції України є відсутність у Верховній Раді механізму, який би унеможливлював винесення на голосування ініціатив, що суперечать євроінтеграційним зобов`язанням держави», – підкреслила вона. До проблемних галузей вона віднесла екологічну, митну та транспортну сфери. Водночас реформу держслужби Іванна Климпуш-Цинцадзе назвала яскравим прикладом позитивного впливу співпраці з ЄС на процес внутрішніх перетворень в Україні. «Вона є своєрідною горизонтальною ланкою позитивних змін внаслідок співпраці з Євросоюзом», – зазначила віце-прем’єр.

Актуальні питання енергоефективності та енергетичної незалежності України в контексті євроінтеграції журналісти мали змогу обговорити із заступником Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталією Бойко та радником міністра регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства Євгеном Червяченком. Пан Червяченко роз’яснив деталі імплементації директиви 2012/27 ЄС про ключові аспекти проекту закону про енергоефективність, який, серед іншого, є необхідним для створення Фонду енергоефективності.

Наталя Бойко розповіла представникам регіональних ЗМІ про реформи в енергетичній сфері та заходи, які здійснюються з метою формування повноцінних ринків газу та електроенергії, збільшення видобування газу, реформування корпоративного управління державних компаній, ефективного використання енергоресурсів, безпеки функціонування ОЕС України. «Вкрай важливо, щоб в Енергетичній стратегії кожен громадянин побачив себе: які напрямки стратегії вплинуть на його життя та змінять його на краще» – зазначила заступник міністра.

За столом виступає пані Дар’я Манжура
За столом виступає пані Дар’я Манжура
Антикорупційна реформа та діяльність НАБУ останнім часом є однією з головних тем у відносинах між ЄС та Україною, тож учасники брифінгу мали змогу поспілкуватися з Дар`єю Манжурою, керівником Управління зовнішніх комунікацій Національного антикорупційного бюро України. Зокрема, йшлося про останні резонансні події довкола НАБУ. «Ми б хотіли більше часу приділяти розслідуванням, а не спростовувати недостовірну інформацію» – прокоментувала пані Дар’я Манжура. Крім того, вона наголосила на важливості ролі журналіста у відстежуванні справи в судах.

Учасники прес-брифінгу отримали цікаву та важливу інформацію. Організатори переконані, що подібні заходи посилюють спроможність регіональних медіа у сфері висвітлення тем, які стосуються імплементації Угоди про асоціацію, та підвищують рівень поінформованості щодо європейської інтеграції. Фоторепортаж з заходу можна переглянути тут

Другий етап проекту «Точне відображення угоди про Асоціацію Україна-ЄС в українських медіа» втілює польський Фонд міжнародної солідарності у співпраці з українськими громадськими організаціями «Інтерньюз-Україна» та «Товариство Лева». Проект реалізується за кошти Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), а також за кошти Програми «Підтримка демократії», що у свою чергу фінансується з Програми польського співробітництва задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!