​Розширюючи горизонти: на Кіровоградщині відкрили нове ПТУ

28.12.17, 10:00

Цієї осені у Долинській значуща подія для району – відкриття Долинського відділення Новгородківського професійно-технічного училища №36. Новостворений навчальний заклад здійснюватиме підготовку висококваліфікованих робітників на основі сучасних технологій, що дасть можливість підвищити конкурентоздатність і професійну мобільність випускників на ринку праці.

У новоствореному відділенні учні здобуватимуть професії «слюсаря сільськогосподарської техніки», «водія категорії «С» та «кухаря». Цей навчальний заклад надзвичайно необхідний жителям району, адже до сьогодні, випускники шкіл Долинщини не мали можливості отримати професійну освіту за місцем проживання.

Для служби зайнятості дана подія також важлива – є можливість організувати професійне навчання безробітних не виїжджаючи за межі району. Безробітні також отримають базу для здобуття професії та підвищення своєї конкурентоспроможності на районному ринку праці. На даний час, у відділенні близько п’ятдесяти учнів здобуватимуть професії тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва категорії «А1», водія автотранспортних засобів категорії «С», кухаря. У подальшому заплановано відкриття ще додаткових груп чотирьох робітничих професій.

Також передбачається, з введенням у експлуатацію цеху № 3 швейного виробництва «Мрія Є», підготовка та перепідготовка шукачів роботи за професією «швачка». Таким чином, розширення мережі професійно-технічного навчання сприятиме підвищенню зайнятості у районі, зменшенню рівня безробіття, а отже – покращенню добробуту мешканців району.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!