​Безробіття з жіночим обличчям: чи можливо подолати дисбаланс на ринку праці?

07.02.18, 18:00

З метою підвищення рівня зайнятості жінок, їх конкурентоспроможності на ринку праці, у Долинській райдержадміністрації, за участі директора Долинського районного центру відбулась ділова зустріч.

У безробіття жіноче обличчя. Цей вираз ми чуємо доволі часто, проте не замислюємося, що серед безробітних дійсно більшість складають жінки. Ситуація ускладнюється не лише зменшенням пропозицій на ринку праці, а й проблемами, з якими жінки стикаються абсолютно на усіх етапах працевлаштування.

До недавнього часу така ситуація була і в Долинському районі. Минулий рік став переломним. Завдячуючи особистому втручанню голови Долинської райдержадміністрації Сергія Омельченка та першого заступника голови райдержадміністрації Інни Зеленокорінної, у районі відкрито перший професійний навчальний заклад – філію Новгородківського ПТУ №36. Ця подія дала можливість здійснювати професійне навчання жителів району за місцем проживання.

Крім того, у Долинському районі розпочало роботу ТОВ «Швейне виробництво «Мрія Є», яке одразу ж стало одним з найбільших роботодавців. Перспектива розвитку підприємства дає можливість отримати роботу жінкам, які тривалий час залишалися без роботи.

Днями у приміщенні райдержадміністрації відбулась ділова зустріч за участю усіх зацікавлених сторін, які опікуються зменшенням безробіття у Долинському районі. За ініціативи голови Долинської райдержадміністрації С. Омельченка, в заході узяли участь: перший заступник голови райдержадміністрації І. Зеленокорінна, заступник голови райдержадміністрації О. Ворона, директор районного центру зайнятості М. Соловйова, керівник ТОВ «Швейне виробництво «Мрія Є» І. Чижик, директор Новгородківського ПТУ № 36 О. Вєтров та заступник директора з навчально-виховної роботи Новгородківського ПТУ № 36 В. Чорна.

У ході зустрічі сторони обмінялися думками, висловили конкретні рекомендації для кожної із зацікавлених сторін та відпрацювали механізм задля якнайшвидшого впровадження в роботу професійного навчання безробітних жінок Долинщини.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!