​Меморандуми про отримання землі за межами населених пунктів підписали дві громади на Кіровоградщині

08.02.18, 12:00
Петро Куліш та Ігор Зінченко
Петро Куліш та Ігор Зінченко

Меморандуми про строки відведення землі підписали у середу, 7 лютого 2018 року Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області та Помічнянська і Тишківська об’єднані територіальні громади.

На фото, які надала Прес-служба Держгеокадастру у Кіровоградській області, меморандум підписують Петро Куліш, голова Тишківської об’єднаної територіальної громади, а також Микола Антошик, голова Помічнянської об’єднаної територіальної громади – із Ігорем Зінченко, начальником головного управління Держгеокадастру в області.

Відповідно до підписаних меморандумів у комунальну власність згаданих об’єднаних територіальних громад буде передано 4 070 гектарів.

Петро Куліш та Ігор Зінченко
Петро Куліш та Ігор Зінченко
- Це дуже важливий крок для нашої громади, адже кожну земельну ділянку, яка буде передана із державної у комунальну власність, ми будемо віддавати в оренду виключно через конкурс-аукціон, щоб отримати максимальний відсоток орендної плати, і, відповідно, сплачені орендарем кошти використати на соціально-екномічний розвиток нашої громади, - коментує Петро Куліш, голова Тишківської об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, що з першого січня Кабінет Міністрів України затвердив постанову про передачу землі у власність об’єднаних громад за межами населених пунктів.

Микола Антошик
Микола Антошик
- Підписання меморандуму передбачено розпорядженням Уряду щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад за межами населених пунктів, - коментує Денис Абрамов, радник з регіонального розвитку Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мін регіону України. На його думку, це буде ще один серйозний стимулів до об'єднання громад на Кіровоградщині.

Якщо представникам ініціативних груп у громадах потрібні коментарі чи консультації від експертів і експерток Центру, телефонуйте будь ласка за номерами: (0522)32-02-86 або 095-356-35-98.

Сторінка Центру на FB



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!