​Понад 300 заходів для місцевих громад планує провести Центр розвитку місцевого самоврядування

12.02.18, 12:00

Презентацію Плану роботи на 2018 рік провів днями Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України. Під час прес-конференції, в якій взяли участь керівництво та радники Центру, а також представники партнерських організацій та установ, йшлося про плани роботи Центру розвитку місцевого самоврядування на поточний рік, а також про підсумки роботи установи у минулому році.

Олександр Чорноіваненко та Олег Яременко
Олександр Чорноіваненко та Олег Яременко

Зокрема, директор Центру Олег Яременко розповів, що протягом 2017 року за активної участі Центру кількість об’єднаних територіальних громад (ОТГ) на Кіровоградщині збільшилася на 300%. Це стало наслідком більш ніж 190 заходів для чотирьох тисяч осіб, які провели фахівці Центру.

- Наші експерти взяли участь у перегляді Перспективного плану Кіровоградської області, провели 84 семінари, тренінги, круглі столи та інші заходи для різних цільових груп, а також надали понад півсотні юридичних консультацій та почали розробку Стратегічних планів розвитку таких об'єднаних територіальних громад, як Соколівська, Великосеверинівська та Ганнівська, - наголосив Олег Яременко.

За його словами, наприкінці минулого року Центр провів регіональний форум «Об’єднані територіальні громади Кіровоградщини: виклики, успіхи та перспективи», під час якого громади Кіровоградщини отримали дієву допомогу та зміцнили свою спроможність для реалізації регіональної політики та реформи децентралізації.

- Завдяки активній роботі Центру, у шести громадах Кіровоградщини було створено відділ або запроваджено посаду фахівця з питань регіонального розвитку та залучення інвестицій. – наголосив Олег Яременко, коментуючи здатність громад підвищувати свою фінансову спроможність через написання та втілення у життя різноманітних проектів.

Якщо говорити про плани роботи на поточний рік, то за словами Олега Яременка планується охопити консультаціями та порадами понад 6000 осіб та провести більше трьох сотень заходів. У перспективах – до жовтня допомогти утворенню як мінімум десяти нових об’єднаних територіальних громад.

Також до обговоpeння пpоблeм та пepспeктив об'єднавчих пpоцeсів долучилися голова Кіpовогpадської обласної pади Олeксандp Чоpноіванeнко, начальниця Упpавління peгіонального pозвитку ОДА Віктоpія Кулікова та голова обласної оpганізації Всeукpаїнської асоціації сільських та сeлищних pад Микола Хpистeнко.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!