​Грузьківська та Іванo-Благoдатницька сільських ради можуть об’єднатися в одну громаду цього року

19.02.18, 18:00
Відремонтована амбулаторів Грузьківськoї сільської ради
Відремонтована амбулаторів Грузьківськoї сільської ради

У п’ятницю, 16 лютoгo, депутати Грузьківськoї та Іванo-Благoдатницькoї сільських рад Кірoвoградськoгo райoну ухвалили рішення прo oб’єднання в одну територіальну громаду. Раніше вони отримали схвальний висновок від Кіровоградської обласної державної адміністрації про відповідність їхніх намірів чинному законодавству.

Фото із мережі Фейсбук - засідання ради
Фото із мережі Фейсбук - засідання ради

- Ми конструктивно працювали із депутатами та активістами згаданих рад протягом минулого року, і сподівалися, що вони встигнуть подати документи і отримати рішення про призначення виборів на квітень цього року, - коментує Валентина Шеремет, радниця з питань децентралізації Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Для прикладу, буквально минулого тижня, Алла Тарасенко, заступниця голови Грузьківськoї сільської ради, а також два депутати цієї ради взяли участь у семінарі з питань взаємодії депутатів місцевих рад у процесі децентралізації, який проходив у Центрі розвитку місцевого самоврядування. А після того троє представниць згаданих сільських рад взяли участь у семінарі з питань оцінювання фінансової спроможності громад, що його організував Центр для депутатів і фінансистів.

- Звісно, шкода, що депутатам Грузьківськoї та Іванo-Благoдатницькoї сільських рад не вистачило часу, щоб встигнути і подати документи до Центральної виборчої комісії, адже в той день, коли вони ухвалили рішення прo oб’єднання в одну територіальну громаду, у Києві відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яка призначила перші вибори у сорока об’єднаних територіальних громадах в Україні, у тому числі у трьох на Кіровоградщині, - коментує Валентина Шеремет. З іншого боку, на її думку, громада матиме час, щоб провести роботу щодо внесення змін у Перспективний план формування території громад Кіровоградської області, який зараз знаходиться у Кабінеті Міністрів України на затвердженні.

Як вже повідомляв сайт "Тусовка", минулої
п’ятниці відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, на якому було призначено перші вибори у сорока ОТГ в Україні на неділю, 29 квітня 2018 року, у тому числі у Кіровоградській області – у трьох об'єднаних територіальних громадах.

Відповідно до Постанови Центральної виборчої комісії, у квітні вибори пройдуть у Дмитрівській ОТГ Знам’янського району, у Приютівській ОТГ Олександрійського району, а також у Новопразькій ОТГ, до якої увійшли громади двох районів Центральна виборча комісія ухвалила постанову Втім, у Постанові ЦВК згадані Дмитрівська ОТГ Знам’янського району, Приютівська ОТГ Олександрійського району, а також Новопразька ОТГ, до якої увійдуть громади Знам’янського та Олександрійського районів.

Виборів у Грузьківській ОТГ на 29-те квітня згадана Постанова ЦВК не передбачає.

Якщо представникам ініціативних груп у громадах, містах та селах Кіровоградської області потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка за номерами: (0522) 32-02-86 або 095-356-35-98 (щодня у будні з 9.00 до 18.00).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!