​Інформаційний центр ЄС відкрито у Кропивницькому

05.03.18, 18:17

Сьогодні, 5 березня 2018 року Представництво Європейського Союзу в Україні відкрило у Кропивницькому, на базі Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В.Винниченка Інформаційний центр Європейського Союзу.

Участь у відкритті Центру взяли Давід Стулік, прес-аташе Представництва Європейського Союзу в Україні, Олег Семенюк, ректор Центральноукраїнського педагогічного університету ім. В. Винниченка, а також Ірина Стаднійчук, документаліст відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні та Олександр Білоус, декан факультету іноземних мов, на базі якого власне і запрацював Інформаційний Центр.

- Інформаційні центри ЄС розповсюджують інформацію про ЄС та його політику, надаючи допомогу університетам та науково-дослідницьким центрам у навчанні студентів та дослідницьких роботах щодо європейської інтеграції, а також сприяння участі студентів у дебатах з європейських питань, - зауважив під час презентації Центру Давід Стулік, прес-аташе Представництва Європейського Союзу в Україні.

Центр працюватиме в аудиторії №601 на шостому поверсі семиповерхового корпусу (сюди можна дістатися ліфтом) з 8.00 до 16.00. На базі Центру як проходитимуть навчальні заняття для студентів факультету іноземних мов, так і окремі інформаційні заходи для всіх бажаючих.


- Відкриття Центру у нашому університеті є знаковим кроком на шляху до євроінтеграції України і Кіровоградщини та підкреслює роль у цьому процесі вищих навчальних закладів, - зауважив Олег Семенюк, ректор Центральноукраїнського педагогічного університету ім. В. Винниченка.

- Ми вже призначили керівника Центру, ним буде Олександр Леонідов, і продумали серію інформаційних заходів для студентів та викладачів з питань діяльності Європейського Союзу, відносин України з ЄС, а також презентації освітніх програм ЄС для студентів та молодих науковців, - розповідає Олександр Білоус, декан факультету іноземних мов.

Після відкриття Центру Давід Стулік провів презентацію для всіх бажаючих студентів та молоді міста Кропивницького з актуальних питань взаємодії Україна-ЄС на тему: «Місце української молоді в Європі, яка постійно змінюється».

Відкриття Центру стало можливим завдяки сприянню команди експертів та експерток Team Europe у Кропивницькому. Авторка фото – Олена Карпенко.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!