​«Чорний» бурштин чи «білі» статки?

14.04.18, 14:00

Сестра депутата Максима Полякова, нещодавнього фігуранта корупційної справи, має квартиру у іспанському містечку на Середземноморському узбережжі.

За даними НАБУ, депутати Борислав Розенблат та Максим Поляков з метою отримання неправомірної вигоди лобіювали необхідні законодавчі зміни на користь однієї з компаній у сфері видобутку бурштину. Коли почалися суди, НАБУ і САП домоглися арешту 227-метрового пентхаусу у столичному ЖК «Кристал парк», де жив Поляков. Квартира була записана на його сестру Олену Ісаєву.

На днях Апеляційний суд Києва зняв арешт із цього пентхаусу.

Натомість «Наші гроші» виявили, що сестрі Максима Полякова Олені Ісаєвій належить квартира в Аліканте – іспанському курорті на узбережжі Середземного моря. Вона купила її у березні 2016 року. Про це свідчить витяг із майнового реєстру Іспанії:

Квартира Олени Ісаєвої має площу 74 кв. м. Співвласником записаний чоловік Олени Ісаєвої Роман Коваленко, в FB сестри Полякова він фігурує як «Ромашка». Нерухомість Ісаєва та Коваленко взяли в кредит на 5 років. Тепер виплачують по 990 євро – 3% від вартості житла.

Відтак, легко підрахувати, що 100% квартири коштує 33 тис. євро, або приблизно $40,6 тис. Утім, це офіційна ціна, і вона може бути заниженою, оскільки вартість квартир у цьому будинку, за даними сайту www.idealista.com починається від 50 тис. євро.

Утім, купивши квартиру в іспанському Аліканте, сестра Полякова лише відкрила купівельний сезон. У грудні 2016 року Ісаєва зареєструвала BMW Х5 2013 року випуску. Вартість таких авто навіть станом на березень 2018-го не менша $30 тис.

21 лютого 2017 року Олена Ісаєва та Коваленко купили 68-метрову квартиру у столичній новобудові на вулиці Драгоманова, 2 в районі Позняків. Купували не від забудовника, з фундаменту, що коштувало б дешевше, а з рук. У липні 2017 року сестра Полякова подарувала свою частку у цьому житлі чоловікові. Станом на березень 2018 року 70-метрові квартири в цьому будинку без ремонту продавалися за майже $63 тис.

28 квітня 2017 року сестра Полякова купила той самий 227-метровий пентхаус, який засвітився в судах по «бурштиновій справі». Станом на лютий 2018 року трохи меншу, 221-метрову квартиру без ремонту у забудовника в цьому ж будинку продають майже за $500 тис.

У січні 2018 року Коваленко оформив ще й Toyota Camry 2012 року. Станом на березень вартість таких авто коливається в районі $18 тис.

Сестра Максима Полякова має фірми. З 2015 року Ісаєва стала вигодоодержувачем ТОВ «Мел-вей», яке розводить свиней. «Мел-вей» має близький до мінімального статутний капітал – 1 тис. грн, контактним телефоном вказаний мобільний, утім, після заснування «Мел-вей» купив свинарник у Черкаській області. Youcontrol не містить даних про фінансові звіти компанії.

2016 року Ісаєва стала співвласницею ТОВ «Галєн-1», зараз їй належить 5 % компанії, ще 60% – Дмитру Просвірнову, 33,8% – американській фірмі «European parquet inc», 0,8% – Людмилі Бабіні. Однак 2016-го, за даними «Youcontrol», підприємство «Галєн-1» мало збитків 1,2 млн грн.

Також у 2011-2017 роках Ісаєва працювала як фізична особа-підприємець: сфера – перукарні та салони краси.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!